De ce să-ți ții telefonul în mâna dreaptă, când vorbești: sfatul ciudat al lui Steve Jobs, ”inventatorul” smartphone-ului

De ce să-ți ții telefonul în mâna dreaptă, când vorbești: sfatul ciudat al lui Steve Jobs, ”inventatorul” smartphone-ului

Multe persoane se întreabă de ce trebuie să țină telefonul în mâna dreaptă, având în vedere că de-a lungul timpului au apărut mai multe articole în acest sens. Ei bine, chiar și fondatorul Apple, Steve Jobs a făcut o referire la acest subiect în trecut.

În istoria Apple, în urmă cu 12 ani a avut loc un moment foarte controversat, atunci când celebrul Steve Jobs, „inventatorul” smartphone-ului, le spunea celor care dețineau un iPhone 4 care se confruntau cu lipsa semnalului că aceștia țin telefonul într-un mod greșit.

telefonul mâna dreaptă
In anul 2010, Steve Jobs le spunea utilizatorilor de iPhone de ce e bine sa tina telefonul in mana dreapta

Așadar, dacă și tu ești unul dintre acești utilizatori care au probleme cu semnalul la telefonul mobil, ar trebui să răpești 3 minute din viața ta pentru lectura acestui articol. Unul dintre profesorii Universității Aalborg din Danemarca, Gert Frølund Pedersen arăta în cadrul unui studiu efectuat că în cazul unui iPhone 6S, semnalul acestuia devenea mult mai slab dacă telefonul era susținut cu mâna stângă, în timpul unui apel telefonic.

Vezi și: De ce să ții telefonul cu fața în jos pe masă. Trucul care te ajută enorm, explicația simplă

Vezi și: Motivul pentru care nu trebuie să încarci telefonul la capacitate maximă

Motivul pentru care telefonul trebuie ținut în mâna dreaptă

De asemenea, Pedersen nota în cadrul studiului că poziția smartphone-ului afecta însă doar calitatea apelurilor și nu și pe cea a serviciilor de date și implicit al transferului de date. Astfel, dacă ești utilizatorul unui iPhone și te confrunți cu problema semnalului slab, acest lucru are loc pentru că organismul este cel care interferează cu antenele implementate în dispozitiv.

În cazul modelelelor mai vechi precum iPhone 6S sau iPhone 6S Plus, semnalul este semnificativ mai bun dacă telefonul este ținut în mâna dreaptă în timpul apelurilor telefonice. În cazul celor care utilizează modelele mai noi, începând cu iPhone 7 și iPhone 7 Plus, producătorii au mutat antenele începând cu aceste modele.

Așadar, această schimbare ar putea aduce utilizatorii stângaci în situația unui semnal slab, așa cum se confruntau majoritatea celorlalți utilizatori.  Desigur, tehnologia evoluează și cu siguranță inginerii pot găsi soluții și în cazul acestei probleme de construcție.

Vezi și: Ții telefonul noaptea la încărcat? Ce se întâmplă, de fapt, cu smartphone-ul tău

Vezi și: De ce să ții telefonul într-un pahar în fiecare noapte. Trucul incredibil de care nu știe lumea