Ce ar urma să se întâmple cu Traian Băsescu, după accidentul rutier provocat în weekend

Ce ar urma să se întâmple cu Traian Băsescu, după accidentul rutier provocat în weekend

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, n-a avut un sfârșit de săptămâna plăcut, politicianul fiind implicat într-un accident rutier. Acesta ar fi lovit o mașină parcată, iar după accident s-a prezentat la sediul Poliției. În urma episodului nefericit, Băsescu s-a dus singur la Brigada Rutieră, Biroul de Accidente Ușoare, ca să raporteze fapta făcută. Oamenii legii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero, potrivit Brigăzii Rutiere.

Ce riscă Traian Băsescu, după ce a lovit o mașină parcată

Traian Băsescu a făcut, duminică, accident, în jurul orei 10:30. Acesta a lovit o mașină parcată, ulterior fiind testat cu aparatul etilotest. După ce a tamponat autoturismul aflat în parcare, fostul președinte s-a prezentat de unul singur la sediul Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere. Ajuns acolo, politicianul a declarat că a lovit oglinda unui autovehicul parcat, în timpul unei manevre de viraj.

Ce spune avocatul Adrian Cuculis

Un celebru avocat român a dezvăluit ce riscă fostul președinte Traian Băsescu după accidentul rutier provocat duminică în Capitală. De menționat că politicianul nu se află la primul astfel de incident.

Adrian Cuculis a explicat care ar putea fi sancțiunile în cazul lui Băsescu. Celebrul avocat consideră că fostul lider de la Cotroceni a procedat așa cum trebuie, ducându-se la poliție. În caz contrar, ar fi putut avea permisul suspendat.

„El (n.r. – Traian Băsescu) a procedat corect. Dacă nu se ducea să declare accidentul, mai ales că a lovit o maşina parcată, chiar dacă lași numărul de telefon şi asigurare, ești pasibil de a avea permisul suspendat. El va primi amendă cu siguranță, însă trebuie văzut concret cum s-a petrecut acest accident. Eu cred că undeva la trei puncte de amendă, deci câteva sute de lei. Nu o să fie pus în situaţia în care să predea permisul pentru că, probabil, a sunat pe cineva imediat care i-a spus să sune imediat la poliție”, a spus Cuculis, la Antena 3.

Potrivit avocatului Adrian Cuculis, fostul președinte român va fi „amendat fără discuție”.

„Aş mai reaminti o chestiune. S-au modificat lucrurile. Nu mai avem maxim 90 de zile, avem o jumătate de an când i se poate suspenda permisul de conducere”, a evidențiat expertul în legi.

Accidente provocate de fostul președinte

Primul accident rutier provocat de Traian Băsescu a avut loc în 2008. La acea vreme, politicianul a tamponat o mașină care oprise în fața lui, pe bulevardul Regina Elisabeta. Episodul nefericit s-a petrecut cu o zi înainte de Summitul NATO. După cinci ani, fostul șef al statului a avut parte de un accident similar în Otopeni.

Citește și: