13 aug. 2022 | 12:52

Casă de schimb valutar sau bancă: capcana la care trebuie să fii atent atunci când vrei să schimbi bani, în funcție de sumă

ACTUALITATE
Casă de schimb valutar sau bancă: capcana la care trebuie să fii atent atunci când vrei să schimbi bani, în funcție de sumă

Mulți dintre noi, atunci când vine vorba despre o conversie a monedelor suntem în dilemă ce anume să alegem: o casă de schimb valutar sau bancă. Pentru a nu cădea în capcană, este important să fii atent atunci când efectuezi un schimb valutar.

De multe ori ne confruntăm cu această situație, mai ales atunci când ne pregătim să plecăm în vacanță și avem nevoie de numerar, aparte de banii din contul bancar. În primul rând, trebuie să știi că primul lucru care face diferența constă în destinația pe care ai ales-o.

De cele mai multe ori, atunci când schimbi euro în lei, cele mai bune cursuri pot fi găsite în cadrul caselor de schimb valutar. În general, acestea practică o rată de schimb la vânzare mult mai bună decât cea a băncilor, diferența ajungând la câțiva bani. Astfel că, dacă alegi să schimbi suma de 1.000 de euro, iar diferența este de doi bani între casa de schimb valutar și bancă, atunci economia va reprezenta 20 de lei.

Când să apelezi la o casă de schimb valutar

Chiar dacă nu pare o sumă mare, acești bani i-ai putea utiliza pentru cu totul altceva. Dacă însă alegi să schimbi sume mari de bani, de ordinul miilor de euro sau poate chiar zecilor de mii, atunci ar trebui să apelezi la o instituție bancară.

Aceasta îți oferă o siguranță mult mai mare și de asemenea, este păstrat un istoric al tranzacției, astfel că șansele ca banii să fie falși, este extrem de mică. Întorcându-ne la sumele mici de bani, atunci când vinzi valută, această operațiune o poți face la o casă de schimb valutar pentru că de cele mai multe ori, are un curs mai bun decât al băncii.

La sume de bani mai mari, din nou va trebui să apelezi la serviciile unei bănci pentru că, sunt șanse să ai posibilitatea unui curs preferențial, ceea ce ar putea reprezenta un adevărat avantaj financiar pentru tine. Dacă niciuna dintre aceste două soluții nu ți se par avantajoase, atunci poți apela la una dintre platformele care îți permit să schimbii banii direct în aplicație, pe care să îi retragi ulterior de la un bancomat din țara de destinație.