07 dec. 2022 | 11:03

Bonus de 5000 de lei pentru mii de români angajați la ”gigant”: așa înțelegi cine câștigă din scumpirile la energie

ACTUALITATE
Bonus de 5000 de lei pentru mii de români angajați la ”gigant”: așa înțelegi cine câștigă din scumpirile la energie

În urmă cu aproximativ o lună, OMV Petrom a publicat rezultatele financiare pe primele nouă trimestre, iar creșterea netă a profitului a fost de peste cinci ori, de la 1,676 miliarde de lei la 9,156 miliarde de lei, toate în contextul scumpirilor fabuloase la energie și carburant pe care le-a îndurat populația în ultimul an. Niște prime pentru angajați erau inevitabile.

În martie 2023, Petrom va oferi un bonus de 5000 de lei brut fiecărui angajat al companiei petroliere, cea mai mare din România și Europa de Sud-Est. Această primă vine peste sporurile negociate deja în contextul rezultatelor financiar fabuloase din ultimele 12 luni, după cum se arată într-un comunicat destinat angajaților.

Vești bune pentru angajații OMV Petrom

“În semn de recunoștință pentru contribuția voastră la rezultatele excelente ale Grupului OMV Petrom, obținute în urma unei performanțe susținute în primele trei trimestre ale anului 2022, precum și în anul precedent, Directoratul OMV Petrom va acorda un bonus unic, în valoare de 5.000 de lei brut, plus indemnizația de compensare contribuții de 20%. Bonusul va fi plătit în 15 martie 2023 către toți angajații activi la data de 30 septembrie 2022, în OMV Petrom și companiile afiliate, precum și în OMV Petrom Global Solutions.

Bonusul vine în continuarea măsurilor anunțate anul acesta, adițional față de beneficiile negociate în CCM, cum ar fi bonusul de teleworking în valoare de 2.000 de lei net, plătit în septembrie, și compensarea financiară în valoare de 7.200 de lei brut, plus indemnizația de compensare contribuții de 20% plătită în octombrie. Vă mulțumim pentru contribuție și pentru angajamentul de care dați dovadă!”, se arată în scrisoarea deschisă.

Pentru context, la finalul lunii septembrie 2022, Petrom avea 7768 de angajați la nivel de grup, potrivit rezultatelor financiare publicate la acea dată. Cu toții vor primi un bonus de 5000 de lei brut, aproximativ 3000 de lei net, plus o parte din contribuțiile care au fost trecute, în trecut, din sarcina angajatorului în cea a angajatului, conform legii, mai precis vechea cotă a angajatorului, conform Economica.net.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele