ACTUALITATE

BMW continuă să inoveze: în ce tehnologii vrea să investească

Pe fondul amenințărilor cu un embargo asupra gazului rusesc, BMW explorează noi investiții în energie solară, geotermală și hidrogen.

BMW explorează noi investiții în energie solară, geotermală și hidrogen pentru a-și reduce dependența de gazul natural, a declarat pentru Reuters șeful de producție al producătorului auto, Milan Nedeljkovic, avertizând că un embargo asupra gazului rusesc va bloca industria.

BMW, care s-a bazat pe gaze naturale pentru 54% din consumul său de energie în 2021, examinează unde poate adăuga panouri solare la fabricile sale și elaborează planuri cu autoritățile locale pentru a transporta hidrogen la uzina sa din Leipzig, Germania.

„Hidrogenul este foarte potrivit pentru a reduce sau chiar a compensa pe deplin cererea de gaz”, a spus Nedeljkovic. „Industria noastră reprezintă aproximativ 37% din consumul german de gaze naturale”, a spus el, întrebat ce s-ar întâmpla cu fabricile BMW în cazul opririi livrărilor de gaze din Rusia.

„Nu doar BMW, ci întregul sector s-ar opri”, a spus Nedeljkovic.

BMW se pregătește pentru ce e mai rău

Planurile BMW reflectă pregătirile mai ample în curs de desfășurare în industria germană pentru a renunța la gazul rusesc și a veni cu un sistem de raționalizare a proviziilor disponibile în cazul unei opriri bruște a livrărilor.

Dincolo de Germania, o nouă fabrică din Debrecen, Ungaria, despre care BMW a spus că va fi prima fabrică auto din lume care va funcționa în totalitate fără combustibili fosili, se va baza în mare măsură pe energie solară, a spus Nedelkjovic, adăugând că producătorul de automobile se gândește și la utilizarea energiei geotermale.

Energia geotermală este mai stabilă decât sursele regenerabile dependente de vreme, dar nu a înregistrat o creștere sau investiții comparabile cu cele eoliene sau solare, parțial din cauza costurilor inițiale ridicate și a proceselor complexe de acordare a licențelor pentru foraj.

Întrebat despre potențialul energiei nucleare, care reprezintă aproximativ jumătate din aprovizionarea cu energie a Ungariei, dar este eliminată treptat în Germania, Nedeljkovic a spus: „Energia nucleară poate fi un factor de stabilizare, în special în aceste vremuri volatile. Pentru propria noastră producție ne bazăm pe surse de energie regenerativă”.

BOMBĂ! Noii vecini ai lui Traian Băsescu, reacții după MUTARE! L-au făcut PRAF!
Share
Published by
Țilimpea Andrei

Recent Posts

  • TEHNOLOGIE

De ce să-ți ții telefonul în mâna dreaptă, când vorbești: sfatul ciudat al lui Steve Jobs, ”inventatorul” smartphone-ului

Multe persoane se întreabă de ce trebuie să țină telefonul în mâna dreaptă, având în…

14 ore ago
  • ULTIMA ORĂ

LIVE Război în Ucraina. Ziua 123. Explozii în centrul Kievului și în Cernăuți. Severodonețk este sub ocupație rusă în totalitate

Rusia a invadat Ucraina joi, pe 24 februarie, și a început bombardamentele în orașe, cauzând…

17 ore ago
  • BANI

Un sfert de salariu te va costa amânarea ratei la bancă: economiștii imploră românii să-și scoată ideea din cap

În scurt timp, în România va deveni din nou posibilă amânarea ratelor la credite pentru…

17 ore ago
  • ACTUALITATE

Ciupercile uriașe acopereau Pământul, acum milioane de ani: ce s-a întâmplat cu ele, de ce nu mai există

În zilele noastre, folosim ciupercile, în general, în mâncare. Mai mici sau mai mari, însă…

19 ore ago
  • ACTUALITATE

Oamenii nu ar fi singuri în Univers: cum cred doi oameni de știință că arată rasele extraterestre

Se crede că, în viitor, ființele umane ar putea reuși să călătorească prin spațiu, pe…

20 de ore ago
  • ACTUALITATE

A fost descoperit un grup „secret” de urși polari, ascuns de secole în Groenlanda: ar putea fi soluția la încălzirea globală

Aproximativ trei sute de urși polari secreți au fost izolați de alte populații de urși…

20 de ore ago