Bătrâna Dacia Logan MCV se reinventează: unde o găsești în varianta electrică, sub ce nume

Bătrâna Dacia Logan MCV se reinventează: unde o găsești în varianta electrică, sub ce nume

Vechea Dacia Logan MCV se metamorfozează, și nu oricum, ci intr-o mașină electrică, urmând tendințele actuale.

Industria mașinilor electrice capătă din ce în ce mai mult teren iar ăsta este, fără dar și poate, un lucru excelent pentru mediul înconjurător, însă și pentru sănătatea noastră.

Cu toate că investițiile în astfel de tehnologii nu sunt deloc mici, mai toate companiile optează să meargă în această direcție, cea a mașinilor alimentate la curent, în detrimentul celor pe benzină și motorină.

Dacia Logan MCV se schimbă la față, și nu oricum

Ultima companie care a ales să facă acest pas este Lada, cunoscutul brand rusesc de mașini. Deținută de AvtoVAZ, Lada s-a chinuit să rămână pe linia de plutire, dar a reluat producția modelului Granta, într-o variantă fără prea multe facilități.

Și pentru că nu vrea, totuși, să se dea bătută, Lada reinventează roata și aduce pe piață o mașină care seamănă izbitor de mult cu bătrâna Dacia Logan MCV, dar cu câteva schimbări esențiale.

Nu numai că rușii se „aruncă” într-un domeniu pe care nu-l cunosc, însă aleg să resusciteze o mașină care făcea istorie cândva… iar acum face parte din istorie.

e-Largus
e-Largus

e-Largus este cel mai nou prototip de mașină electrică de la Lada și, așa cum menționam anterior, se bazează pe Dacia Logan MCV 2004, cu o platformă B0. Această nouă mașină va fi una electrică deși Lada nu a dezvăluit care vor fi specificațiile tehnice ale acesteia.

Ceea ce se știe este că mașina va fi disponibilă în două versiuni, prima pentru pasageri (cu cinci locuri), iar a doua se vrea a fi o furgonetă pentru marfă. Sursele spun că acest automobil electric ar putea să aibă o autonomie de 400 de kilometri, deși rămâne de văzut care va fi, de fapt, adevărul.

Încă nu se știe când o vor lansa rușii pe piață, însă se bănuiește că 2024 ar putea să fie anul când s-ar putea să se întâmple.