28 sept. 2022 | 16:00

Bărbații care își rup picioarele și dau sute de mii de euro pentru asta. Ce scop vor să atingă aceștia

ACTUALITATE
Bărbații care își rup picioarele și dau sute de mii de euro pentru asta. Ce scop vor să atingă aceștia

O vorbă veche, din bătrâni, spune că „marea este grădina lui Dumnezeu”. Iată un caz care ar putea, foarte bine, să intre în această categorie.

O nouă modă, printre bărbații din lume, este să își rupă picioarele pentru ca, într-un final, să devină mai atractivi. Mai mult decât atât, plătesc sute de mii de euro pentru asta.

Un studiu realizat în Australia, în 2009, atestă faptul că bărbații scunzi câștigă mai prost ca cei mai înalți și au șanse mai mici să fie promovați la locul de muncă, informează Digi24.ro.

Ce motiv au acești bărbați să se mutileze și să plătească pentru asta

O altă vorbă, tot din popor, spune că „baba suferă la frumusețe”. Exact acest lucru li se întâmplă și celor care aleg să-și rupă picioarele (la propriu) pentru a fi cu câțiva centimetri mai înalți, astfel încât să se potrivească standardelor de frumusețe ale momentului: suferă. Cu cât mai înalt, cu atât mai bine, spun unii bărbați, însă și unele femei, din nefericire pentru unii bărbați.

Astfel, reprezentanții sexului „puternic” apelează la operații care să le lungească picioarele cu 10-15 centimetri. Firește, aceste operații implică ruperea femurului, ca mai apoi acesta să fie lungit.

Pentru o astfel de intervenție, pacienții plătesc sume fabuloase, cuprinse între 60.000 de dolari și 235.000 de dolari, informează Financial Times. Însă cum banii nu contează atunci când vrei să fii atrăgător, să-i dăm Cezarului ce e al Cezarului și să nu-l judecăm.

Una dintre problemele cu care se confruntă acești oameni, în afară de golirea portofelului, este că recuperarea este una lungă ce poate dura luni de zile, chiar ani, iar durerile inimaginabile sunt la ordinea zilei. Însă, dacă la sfârșitul acestui proces lung și dureros, subiectul este mai înalt, se poate considera că țelul a fost atins – cel puțin aparent, la nivel superficial, desigur.

Poate cea mai mare problemă este că, imediat după intervenția chirurgicală, unii pacienți s-ar putea să arate cel puțin bizar, din cauza lipsei proporției naturale între lungimea brațelor și a picioarelor, luând în calcul femurul mult mai lung decât restul oaselor in corp.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele