WhatsApp se transformă, din nou: schimbarea care te ajută să găsești ceea ce cauți

WhatsApp se transformă, din nou: schimbarea care te ajută să găsești ceea ce cauți

WhatsApp vine cu o nouă funcție, ca să-ți facă viața mai ușoară. Iată despre ce e vorba și când va fi disponibilă.

WhatsApp îți permite deja să discuți cu companii, dar în curând s-ar putea să ai posibilitatea de a le și găsi și prin intermediul aplicației.

În această săptămână, compania deținută de Facebook a început să testeze o funcție care permite utilizatorilor să caute prin magazinele și serviciile locale care au prezență pe WhatsApp și să le contacteze. Instrumentul este disponibil în prezent, deocamdată, numai în São Paulo, Brazilia, dar o captură de ecran distribuită de Will Cathcart, șeful WhatsApp, arată că poți utiliza această funcție pentru a sorta companiile în funcție de categorie și cât de aproape sunt de tine.

WhatsApp vine cu o nouă funcție ce-ți va fi de ajutor

Matt Idema, vicepreședinte de mesagerie de afaceri la Facebook, a declarat pentru Reuters că testul implică „mii” de magazine și servicii. El a adăugat că este probabil ca compania să facă funcția disponibilă în India și Indonezia în perioada următoare.

„Pe baza feedback-ului din partea persoanelor care încearcă funcția în următoarele câteva luni, vom analiza extinderea acestui serviciu în alte orașe și în alte tipuri de companii disponibile pe WhatsApp”, a spus Cathcart pe Twitter.

Deși este cel mai recunoscută ca o aplicație pe care o folosești pentru a discuta cu prietenii și familia, WhatsApp a intrat din ce în ce mai mult în spațiul de comerț electronic. Din 2018, compania deținută de Facebook oferă o aplicație separată pe care o pot folosi companiile pentru a comunica cu clienții lor.

Mai recent, compania s-a depășit pe  ea însăși și facilitează cumpărăturile direct de pe WhatsApp. Uneori, acest lucru nu a funcționat întotdeauna pentru companie, așa cum a fost cazul când și-a schimbat politica de confidențialitate la începutul anului. În această notă, Cathcart a spus că WhatsApp nu va înregistra locația unui utilizator sau a companiilor pe care le caută, atunci când folosește noua funcție.

Citește și: