20 sept. 2021 | 06:30

WhatsApp s-a transformat în Messenger: cum poți testa noua funcție și de ce să nu o faci

ACTUALITATE
WhatsApp s-a transformat în Messenger: cum poți testa noua funcție și de ce să nu o faci

Se lucrează de mult timp la reinventarea Whatsapp în jurul unui mecanism complet diferit de funcționare. De acum, populara aplicație de chat va avea mai multe în comun cu Facebook Messenger, decât cu Telegram sau Signal.

Creatorii WhatsApp au făcut eforturi în ultima perioadă pentru a introduce in-app un mod de lucru multi-device autentic. Până acum, WhatsApp putea funcționa pe telefon și pe laptop sau desktop, cu condiția ca smartphone-ul tău să fie în permanență conectat la internet și să nu închis complet aplicația de chat. În urma actualizării, WhatsApp îți va funcționa fără probleme pe o varietate semnificativ mai mare de dispozitive și platforme, fără ca telefonul tău să fie în preajmă. Dintr-un punct de vedere, acest mod de a face lucrurile se apropie mai mult de Messenger.

Schimbarea la față a WhatsApp, disponibilă, în sfârșit

După aproximativ două luni de teste pe Android, orice posesor de iPhone poate experimenta funcția din WhatsApp prin intermediul căreia poți folosi serviciul pe mai multe dispozitive, fără un smartphone prin preajmă. Momentan, noul sistem este în beta și, deși poate fi experimentat de către oricine, sunt câteva motive pentru care ar fi bine să nu o faci. Partea bună este că toate acelea sunt trecute în capturile de ecran de mai jos.

În primul rând, dacă profiți de beta, ”de pe WhatsApp Web, WhatsApp Desktop și WhatsApp pentru Portal nu poți trimite mesaje către și nici apela utilizatori care au pe telefon o versiunea neactualizată de WhatsApp.” Asta înseamnă că s-ar putea să întâmpini probleme dacă obișnuiești să comunici prin WhatsApp cu posesori ai unor gadgeturi vechi care nu-și pot instala ultima versiune de WhatsApp. Mai mult decât atât, ”performanța și calitatea ar putea fi afectate”, orice ar însemna asta în materie de probleme.

Dacă ești împăcat cu aceste particularități, activează modul ”dispozitive multiple” din setările WhatsApp, la secțiunea ”Dispozitive multiple”. Dă-ți acordul și înscrie-te în beta.

WhatsApp actualizare dispozitive multiple

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele