04 aug. 2021 | 07:14

WhatsApp ”fură” de la concurență, pentru binele tău: schimbarea disponibilă acum pe care o știi din Telegram, Instagram și altele

ACTUALITATE
WhatsApp ”fură” de la concurență, pentru binele tău: schimbarea disponibilă acum pe care o știi din Telegram, Instagram și altele

După câteva săptămâni de teste și experimente pe marginea subiectului, cei de la WhatsApp au introdus în sfârșit o funcție pe care și-o doreau foarte mulți utilizatori și una care va schimba semnificativ modul în care folosești aplicația.

WhatsApp a început să testeze în urmă cu ceva timp posibilitatea de a expedia conținut media pe care destinatarul îl poate vedea o singură dată, indiferent dacă este vorba de o fotografie sau un clip video. Această modificarea este acum disponibilă la nivel global pentru utilizatorii de iPhone. Cel mai probabil, va ajunge și la posesorii de Android, dar s-ar putea să mai dureze câteva săptămâni.

WhatsApp îți permite să trimiți mesaje care dispar

În cazul în care te-a încântat enorm funcția din Instagram sau Telegram prin care trimiteai imagini sau clipuri video ce puteau fi văzute o singură dată, înainte să dispară pentru totdeauna, acum o ai disponibilă și pe WhatsApp.

Opțiunea este intitulată View Once sau Vezi o dată și se reflectă într-un buton suplimentar în interfața aplicației de mobile. Este important însă de reținut că această funcție nu previne imortalizarea conținutului expediat de tine printr-o captură de ecran. În orice moment, cineva poate să deschidă poza pe care i-ai trimis-o și s-o imortalizeze la rândul său printr-o combinație de butoane.

Dincolo de acest detaliu tehnic descris mai sus, funcția a fost introdusă în versiunea 2.21.150 de WhatsApp. Pentru a profita de ea, când alegi un clip sau o fotografie pentru a o expedia pe WhatsApp, folosește butonul marcat cu 1 din fereastra de dialog. După ce apeși pe el, conținutul imaginii sau al acelui video se va vedea în conversație doar cu numele Photo sau Video și un 1 în stânga, la fel ca în captura de ecran de mai sus. Atingi acea pictogramă, iar conținutul va fi afișat pe ecran, la fel ca și până acum. În mod previzibil, acest conținut media nu mai este salvat în galerie în mod automat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele