WhatsApp face schimbarea momentului: se întâmplă în plin scandal. Opțiunea surpriză din contul tău

WhatsApp face schimbarea momentului: se întâmplă în plin scandal. Opțiunea surpriză din contul tău

WhatsApp a avut o criză majoră la începutul acestui an. Odată cu schimbarea regulilor platformei, milioane de utilizatori au ales alte platforme. Acum WhatsApp încearcă să-i atragă înapoi cu o opțiune surpriză.

În doar două săptămâni, WhatsApp a pierdut câteva milioane bune de utilizatori. Nu știm numărul precis, dar putem să ne bazăm pe cifrele utilizatorilor noi pentru Signal și Telegram, principalele două alternative. Cea dintâi a câștigat 7,5 milioane, cea din urmă circa 25 de milioane.

Acum, WhatsApp lucrează la o opțiune specială: să poți face videoconferință de pe web. Așa nu vei mai fi limitat doar la telefon și, totodată, vei avea o alternativă serioasă la Zoom, Google Meet sau chiar Skype.

Opțiunea e, deocamdată, în teste și doar câțiva utilizatori o văd. Dar e clar că în câteva luni tot mai mulți o vor avea și vor putea să facă video call direct de pe web. Ceea ce înseamnă mai puțină bătaie de cap, că mai reduci din platformele pentru video conferințe. WABetaInfo notează că, odată ce-ai conectat telefonul la browser, WhatsApp va oferi atât opțiunea de apel vocal, cât și de apel video. Altfel, interfața e similară cu ce ai pe telefon. Cum ar putea arăta vezi în imaginile de mai jos.

whatsapp apel video pc web

Cum faci videoconferință pe WhatsApp încă de acum

Câteva săptămâni, cel puțin, vom mai avea de așteptat opțiunea. Dar poți iniția o videoconferință încă de acum, dar trebuie să te folosești de Facebook Messenger. Te loghezi pe platforma web (linkul de mai sus), apeși pe cele trei puncte (de deasupra listei de conversații, în dreapta).

Alegi Create a Room și dai Continue in Messenger. Dacă nu ești logat la contul de Facebook, faci și acest pas. Apoi dai click pe Create Room As XXXX (unde X e numele tău, de fapt – n.r.). Dai linkul mai departe celor care vrei să intre și asta e.

Partea cea mai bună la opțiunea asta e că nu ai nevoie de cont de Facebook sau WhatsApp ca să participi. Și pot fi până la 50 de oameni în aceeași conferință. În fine, nu-i o soluție definitivă, dar e o soluție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: