16 ian. 2021 | 16:37

Toți românii cu WhatsApp trebuie să afle urgent: schimbarea momentului pentru milioane de oameni

CHESTII
Toți românii cu WhatsApp trebuie să afle urgent: schimbarea momentului pentru milioane de oameni

WhatsApp e în centrul unui scandal global din cauza anunțului că va face schimb de date cu Facebook. Dacă nu accepți, contul ți-e închis. Acum avem un nou anunț.

Schimbarea pe care voia s-o facă WhatsApp ar fi fost activă din 8 februarie. Dar acum a anunțat că schimbă un pic lucrurile. Prelungește perioada până în mai. A decis astfel să amâne cu trei luni intrarea în vigoare a noilor sale condiţii de utilizare. Încearcă să îi liniştească pe utilizatori în legătură cu protejarea datelor lor personale.

„Vom amâna data la care utilizatorii vor trebui să citească şi să accepte condiţiile de utilizare.”
WhatsApp

Modificările sunt aceleași, condițiile aceleași, doar termenul s-a mutat pe 15 mai.

Anunțul recent al WhatsApp, că va face schimb de date cu Facebook, a fost interpretat de numeroşi critici drept o tentativă a aplicaţiei de a partaja mai multe date personale ale utilizatorilor cu compania-mamă, Facebook, care a cumpărat WhatsApp în 2014. Astfel, reclamele ar fi și mai bine direcționate, iar Facebook ar afla și mai multe despre utilizatori.

Reprezentanții aplicației susțin însă că distribuie cu Facebook doar datele pe care utilizatorii le schimbă cu diverse afaceri care activează pe WhatsApp, cum ar fi magazinele online. Conform acestora, schimbarea are scopul de a ajuta companiile să comunice mai bine cu clienţii lor prin intermediul acestei platforme.

Ce-i important pentru românii care folosesc WhatsApp

Această aplicație e populară, are peste două miliarde de utilizatori în lume. Totuși, România e în Uniunea Europeană, care restricționează astfel de abuzuri. Astfel, schimbarea din 15 mai nu te va afecta la fel ca pe cei din India, Statele Unite ale Americii sau din alte țări unde nu sunt legi și reguli mai stricte privind datele personale.

Ține însă cont de aceste trei setări, ca să stai ceva mai liniștit. Dacă vrei să renunți însă la aplicație, și să treci pe Signal, ai un ghid aici de cum să trimiți mesaje fără să-și dea seama ceilalți că scrii. Sau mai poți încerca Telegram.