11 apr. 2021 | 15:41

Soluția „pe sărăcie” de la Dacia, lăudată de germani: „Nu e doar super isteață, ci și gratuită”

ACTUALITATE
Soluția

Cu fiecare mașină nouă, Dacia caute să taie cât mai mult din prețul. Astfel, anumite sisteme sunt înlocuite cu versiuni rudimentare sau eliminate cu totul. Așa e cazul pe noua generație de mașini.

Dacă vrei Android Auto sau CarPlay pe o mașină, te costă în plus, pentru că presupune și existența unui ecran tactil în bord, în primul rând. Dacia oferă așa ceva, dar pe anumite configurații. Pe cea mai ieftină mașină nu ai însă nimic de felul acesta.

Ce-a făcut Dacia a fost să pună în bord un spațiu în care să-ți proptești telefonul. Și nu doar atât. Descarci aplicația Dacia Media Control (pe Android și iPhone) și telefonul devine un fel de ecran integrat în mașină. Nu e însă nici integrat, nici un înlocuitor pentru sistemele clasice de tipul acesta. E însă un compromis care te ajută să ai un oarecare acces la opțiuni digitale, fără un cost suplimentar.

Ce poți face cu Dacia Media Control, de fapt?

„[Soluția Dacia] nu e doar super isteață, ci și gratuită. […] Șoferul conectează telefonul [la mașină] prin Bluetooth și poate folosi servicii ca Google Maps, Spotify sau radio online într-o interfață mai ușor de folosit. Mai mult, pot fi afișate în aplicație și informații despre mașină. Apelurile vocale sau căutările în calendar funcționează pe bază de control vocal”, notează publicația germană Auto, Motor und Sport.

Nicolas Legros, director pentru operațiuni Cross Car Line în cadrul Dacia susține că Media Control este un sistem multimedia complet. Include un radio, două difuzoare, un port USB, conexiune Bluetooth, control pe volan și spațiul alocat în bord (un docking station rudimentar).

Aceeași publicație încheie în nota de altfel previzibilă: „Media Control e o soluție de infotainment care se potrivește clienților Dacia atenți la preț. Ideea de-a folosi un smartphone ca sistem de infotainment poate fi de interes și pentru alți producători, astfel încât să facă modelele entry-level mai atractive din punct de vedere al prețului”.

Totuși, merită reținut că un sistem de infotainment nu aduce o povară financiară atât de mare asupra unei mașini. El „pare” mai scump, pentru că e, de regulă, oferit pe versiuni mai scumpe, care oricum vin cu un pachet de dotări suplimentare. Altfel, da, pe versiunile de bază ale Dacia e o alegere bună. Mai ales că, foarte probabil, toți potențialii proprietari vor avea un telefon compatibil.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele