Se dau bani pentru românii care vor să își ia o mașină nouă. Cum primești ajutorul de la UE, ce trebuie să faci

Se dau bani pentru românii care vor să își ia o mașină nouă. Cum primești ajutorul de la UE, ce trebuie să faci

Se discută de mult timp de introducerea unei noi taxe pentru posesorii de mașini vechi de pe teritoriul României. Uniunea Europeană are însă o idee mai bună și te ajută să-ți cumperi una nouă.

Poluarea mediului, încălzirea globală, schimbările climatice și distrugerea planetei în general pleacă într-un procent semnificativ de la numărul record de autoturisme vechi aflate în trafic, mai ales în țări sărace precum România. Din păcate, în țara noastră, foarte mulți șoferi dețin mașini desprinse din secolul trecut, semnificativ mai poluante decât cele lansate în ultimii ani.

Ministrul Mediului își dorește din tot sufletul modernizarea parcului auto din țara noastră. Măsura vizează scoaterea rablelor de pe șosele și înlocuirea lor cu autoturisme noi. Primele vizate sunt autoturismele mai vechi de 15 ani. Din fericire, Uniunea Europeană va contribui la această inițiativă.

Cum îți schimbi mașina veche cu bani de la UE

În teorie, programul Rabla exact asta și-a dorit. Să încurajeze modernizarea parcului auto. În viitorul apropiat, însă, Uniunea Europeană va constitui un fond social de climă din care cei care vor schimbarea mașinii vechi cu una nouă, non-poluantă, vor primi un ajutor financiar în acest sens.

Până în 2050 presiunea va fi una foarte mare, susține Tánczos Barna, atât în România cât și în celelalte state membre UE, însă tendința va fi una foarte clară, și anume că trebuie redusă poluarea cu orice preț.

Ministrul a vorbit și despre susținerea din surse de la bugetul de stat pentru cei care vor renunța la mașinile vechi și care ar urma să primească despăgubiri care să reflecte valoarea mașinii pe piață. Asta înseamnă că aceștia vor putea primi bani atât de la nivelul Uniunii Europene, cât și de la autoritățile din țara noastră.

Până atunci, din păcate, vom discuta de o nouă taxă auto. Aceasta va fi stabilită până la finalul anului și, în principal, va taxa posesorii de autoturisme mai vechi de 15 ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: