19 iun. 2021 | 10:33

Rovinietă 2021: ce soluții digitale ai la dispoziție pentru a plăti taxa de drum

ACTUALITATE
Rovinietă 2021: ce soluții digitale ai la dispoziție pentru a plăti taxa de drum

Odată cu avansul tehnologiei s-au înmulțit și metodele prin care poți să achiți rovinieta, taxa de drum pe care o plătești atunci când circuli pe drumurile naționale.

CEC Bank anunță că rovinieta poate fi cumpărat acum și direct din aplicațiile sale. Poți achita taxa de drum și din aplicația băncii și direct prin serviciul de internet banking. Rovinietele sunt emise prin intermediul Scala Assistance, partenerul CEC Bank în acest proiect.

Întregul proces de achiziţie a rovinietei în aplicaţia de mobile banking a CEC Bank durează doar câteva minute, iar plata se realizează în mod automat din contul utilizatorului, fără a fi nevoie de introducerea altor date bancare, arată instituția.

Cum poți plăti rovinieta

CEC anunță că serviciul e disponibil din luna iunie.

”Începând din luna iunie, rovinietele pot fi achiziţionate direct din aplicaţiile de mobile şi internet banking ale CEC Bank. Rovinietele sunt emise prin intermediul Scala Assistance, partenerul CEC Bank în acest proiect. Astfel, utilizatorii au  acces la o modalitate rapidă şi facilă pentru a achiziţiona sau reînnoi rovinietele, fără a sta la ghişee şi fără a completa date bancare”, arată Scala Assistance.

Rovinieta se emite automat în format electronic, fiind salvată în secţiunea dedicată din aplicaţie, care serveşte şi ca arhivă pentru toate rovinietele emise în aplicaţie

„Având în vedere contextul social în care ne aflăm, care deschide dorinţa de a călători după o perioadă lungă de restricţii, dar în care se menţine nevoia limitării expunerii sau alte contexte, este important să oferim publicului soluţii cât mai la îndemână, facile şi sigure, pentru achiziţia documentelor de drum necesare – în acest caz, a rovinietelor. Integrarea cu aplicaţia de Mobile Banking a CEC Bank este un pas important în această direcţie, care le permite posesorilor de vehicule să achiziţioneze rovinieta obligatorie extrem de rapid”, declară Radu Banzea, director general Scala Assistance.

Digitalizare forțată de vremuri

Opţiunea de comandă a rovinietei în aplicaţie se alătură unei suite de funcţionalităţi care mai cuprinde, printre altele integrare cu ghiseul.ro pentru vizualizarea şi achitarea taxelor, impozitelor şi amenzilor, Plăţi instant şi Alias Pay (plăţi pe baza numărului de telefon) către destinatari cu conturi la bănci care au aderat la acest serviciu Transfond sau conectarea conturilor de la alte nouă bănci de top şi instituţii financiare, pentru vizualizarea soldului şi a tranzacţiilor.

Aplicaţia de mobil CEC Bank Mobile Banking este disponibilă în Google Play şi App Store. Opţiunea de achiziţie a rovinietei este accesibilă şi pe platforma web de internet banking a CEC Bank.

Dacă nu vrei să apelezi la aplicația CEC Bank, mai ai și alte opțiuni la dispoziție:

  • benzinăriile Rompetrol, OMV, Mol, Lukoil și Socar;
  • agențiile de control și încasare ale CNAIR;
  • Secțiile de Drumuri Naționale;
  • Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri;
  • punctele de lucru ale asociației Automobil Clubul Român;
  • Birourile regionale ale UNTRR;
  • site-ul oficial CNAIR.