Rămâi fără mașină dacă faci asta în trafic: lovitura dată șoferilor români, confirmată de ministru

Rămâi fără mașină dacă faci asta în trafic: lovitura dată șoferilor români, confirmată de ministru

Mulți sunt de părere că numărul masiv de accidente auto din țara noastră sunt datorate și legislației blânde pe care trebuie să o aibă în vedere șoferii. Se pare însă că lucrurile se vor schimba în curând și, fără să te aștepți, s-ar putea chiar să rămâi și fără mașină, nu doar fără carnet.

Ministrul Mediului este foarte pornit pe a speria șoferii din România cu o serie de schimbări legislative, de la taxe suplimentare până la penalități în trafic. Tanczos Barna este convins că nu se fac suficient de multe pentru a descuraja comportamentul iresponsabil din trafic și are câteva soluții.

Mașina ți-ar putea fi confiscată dacă faci asta

O simplă amendă nu mai este suficientă, în perspectiva ministrului Mediului, pentru situația în care intri cu autoturismul într-un parc național al României. Aparent, suntem ultima țară din Uniunea Europeană care, prin amenzi derizorii, numai că nu încurajează această practică.

“Voi propune înăsprirea pedepselor şi măsuri noi prin care să descurajăm această activitate care începe să se generalizeze la nivel naţional. Va fi nevoie de măsuri dure similare cu cele care sunt aplicate în domeniul deşeurilor, adică confiscarea mijloacelor de transport care nu respectă de exemplu legislaţia privind transportul deşeurilor, măsuri similare să fie aplicate şi în cazul în care cineva intră în Parcul Naţional fără autorizaţie şi intră în zone în care accesul cu aceste mijloace de transport este interzis”, a atras atenția ministrul Mediului.

La prima vedere, există niște amenzi destul de usturătoare, de la 5000 la 25.000 de lei, dacă intri cu mașina într-un parc național. Ministrul este însă de părere că sunt departe de a fi suficiente, având în vedere cât de ușor sunt achitate. ”Colegii noştri au aplicat inclusiv sancţiuni de 10.000 de lei care au fost şi recuperate (n.r. plătite), dar văd că acest lucru nu este suficient”, a mai spus ministrul Mediului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: