Rabla electrocasnice 2021: vești bune pentru cei care nu pus mâna pe un voucher, până acum

Rabla electrocasnice 2021: vești bune pentru cei care nu pus mâna pe un voucher, până acum

Programul Rabla electrocasnice 2021 intră în etapa a doua la finele acestei săptămâni. Asta înseamnă că, dacă nu ai pus deja mâna pe un voucher, o vei putea putea face de vineri, 4 iunie.

În cazul în care ai visat de mult timp să-ți faci un upgrade la televizor, laptop sau tabletă și nu ai apucat să te înscrii în prima etapă a programului Rabla Electrocasnice, vei avea o șansă suplimentară începând cu finalul acestei săptămâni. Începe etapa a doua inițiativei.

Ca referință, voucherele din cadrul primei etape a programului, destinate achiziționării de mașini de spălat rufe sau vase și frigidere ori congelatoare, au fost rezervate integral în ziua deschiderii etapei. În cea de-a doua etapă a programului, care începe vineri, vor putea fi cerute vouchere cu valori cuprinse între 300 și 500 de lei, în funcție de categoria de electrocasnice vizată.

Dacă nu ai știut deja, programul Rabla electrocasnice 2021 are trei etape, defalcate pe categorii de produse după calendarul de mai jos:

  • etapa I: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/congelatoarele – 21 mai – 3 iunie (încheiată deja, prin epuizarea fondurilor);
  • etapa II: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile și tabletele – 4 iunie-17 iunie;
  • etapa III: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele – 18 iunie – 1 iulie.

Astfel, în teorie, a doua etapă a programului ar trebui să se încheie pe 17 iunie la ora 23:59, dacă nu cumva se vor termina fondurile alocate semnificativ mai repede, cum s-a întâmplat în prima etapă. Ulterior, fie după epuizarea fondurilor alocate acestei etape, fie după încheierea ei la termenul stabilit, voucherele ce vor fi obținute vor trebui validate și activate și abia apoi vor putea fi folosite pentru a cumpăra electrocasnicele din magazine. Achiziționarea de noi electrocasnice se poate face în cel mult 15 zile de la validarea voucherelor.

Dacă vrei să știi mai multe particularități ale programului Rabla electrocasnice 2021, le poți găsit pe site-ul AFM. Tot acolo, îți poți face un cont de utilizator, poți selecționa voucherele și poți urmări statusul lor.

Citește și: