Rabla electrocasnice 2021: care sunt cele mai căutate produse, ce se întâmplă dacă vinzi voucherul câștigat

Rabla electrocasnice 2021: care sunt cele mai căutate produse, ce se întâmplă dacă vinzi voucherul câștigat

Programul Rabla electrocasnice 2021 a fost un succes major în acest an, iar ministrul Mediului a oferit mai multe informații despre progresul inițiativei. În același timp, a oferit un avertisment celor care încearcă să le vândă.

Dacă ai făcut un efort să obții un voucher prin programul Rabla electrocasnice 2021 și ai reușit această performanță, ești unul dintre norocoși. În cele două etape desfășurate până la această oră, toate au fost distribuite în mai puțin de 24 de ore.

Din păcate, unii dintre cei care le-au căștigat se gândesc să le vândă, fiind deja disponibile câteva pe OLX, în urma unei simple căutări. Problema este că voucherele cu pricina sunt nominale, iar vânzarea lor este ilegală, după cum a explicat ministrul Mediului într-o intervenție la Prima TV.

Potrivit datelor agregate în minister, cel mai mare interes în cadrul programului Rabla pentru Electrocasnice a fost pentru cumpărarea de laptopuri, tablete şi televizoare. El anunţă că sunt oameni care au stat la rând, au luat vouchere dar nu le valorifică, iar în acest context banii estimaţi a rămâne din sumele destinate cumpărării de maşini de spălat vor fi reportaţi pentru o etapă care va avea loc, cel mai probabil, în vară.

”Vom suplimenta bugetul, cu siguranţă la celelalte capitole vom rămâne cu un surplus de bani, pentru că la maşinile de spălat, maşinile de spălat vase şi frigidere nu se vor termina toţi banii (…) o să ajungem la 60-0% maxim de randament. Oamenii au stat la coadă, şi-au luat voucherele şi nu le valorifică. Rămân bani şi vom reporta banii pentru o etapă ulterioară, probabil în cursul verii”, a afirmat ministrul Mediului duminică, într-o intervenție televizată.

În contextul în care voucherele sunt nominale, Tanczos Barna a insistat pe faptul că vânzarea lor este o ilegalitate, iar ministerul va face tot posibilul să prevină vânzarea voucherelor și, mai mult decât atât, va aplica sancțiuni celor care fac acest lucru. În final, programul Rabla electrocasnice este un succes. Vouchere în valoare de 10 milioane de lei au fost alocate în trei minute, iar cei mai mulţi dintre cei care cu solicitat vouchere sunt interesaţi de laptopuri, tablete şi televizoare

Citește și: