Predicția făcută de Bill Gates după apariția variantei Omicron: când o să scăpăm de ea

Predicția făcută de Bill Gates după apariția variantei Omicron: când o să scăpăm de ea

Știm că Bill Gates face niște predicții care se adeveresc. Iată ce spune acum omul de afaceri despre evoluția pandemiei.

Evoluția pandemiei care ne tot bântuie de doi ani este una care ridică îngrijorări din pricina variantei Omicron. Aceasta se extinde în mai multe state ale lumii.

Bill Gates, cel care și-a exprimat mereu părerea cu privire la contextul epidemiologic în care ne regăsim, a făcut recent o nouă previziune, după ce tulpina Omicron a fost depistată. Cofondatorul Microsoft a sugerat când am putea să considerăm că pandemia s-a încheiat.

“Am subestimat cât de greu ar fi să convingi oamenii să facă vaccinul și să continue să folosească măști”, a spus Gates, conform Bloomberg.

Bill Gates face o nouă predicție despre pandemia de coronavirus

Dar, cu toate că noua variantă ridică îngrijorări în rândul statelor lumii, Bill Gates face predicții optimiste. Miliardarul susține că noua variantă poate fi totuși gestionată în acest punct al pandemiei, după ce oamenii de știință au dezvoltat vaccinurile și au început să cunoască tot mai bine cum acționează virusul.

“Nu există nicio îndoială că varianta Omicron este îngrijorătoare. Dar iată ce știm: lumea este mai pregătită să abordeze variantele potențial periculoase decât în ​​orice alt moment al pandemiei de până acum”, a explicat Gates, notează Impact.ro.

El spune că vom vedea în continuare focare ocazionale, dar vor fi disponibile noi medicamente care ar putea avea grijă de majoritatea cazurilor, iar spitalele se vor putea ocupa de restul.

Co-fondatorul Microsoft e recunoscut pentru acuratețea previziunilor sale. Deși unii îl acuză de tot soiul de conspirații, adevărul este că miliardarul își bazează afirmațiile pe o logică simplă. De exemplu, spune el referitor la schimbările climatice, riscăm să ne autodistrugem, dacă nu ne schimbăm radical comportamentele în raport cu mediul înconjurător. Evident, nu e nevoie să fii mare savant să-ți dai seama că acest scenariu e foarte plauzibil și, mai mult decât atât, foarte aproape de noi.

Poți citi chiar aici mai multe detalii despre părerea lui Bill Gates despre pandemia de Covid și când se va încheia, cu siguranță, aceasta.

Citește și: