08 mart. 2021 | 11:03

Poți lua credite prin Revolut: ce trebuie să facă clienții Revolut Bank pentru a beneficia

ACTUALITATE
Poți lua credite prin Revolut: ce trebuie să facă clienții Revolut Bank pentru a beneficia

Compania britanică susține că vrea să ofere cât mai multe servicii și pachete de produse, totul pentru a se impune în fața băncilor clasice. Odată cu primirea licenței bancare, depozitele Revolut sunt garantate în limita a 100.000 de euro, așa cum se întâmplă cu cele clasice.

După ce a primit licenţa bancară, Revolut Bank va începe să acorde din a doua parte a anului şi produse de creditare clienţilor din România.

În ţările în care oferă astfel de produse, Revolut se orientează către tineri, credite de consum şi carduri de credit. Valoarea totală a împrumutului nu depăşeşte două salarii ale solicitantului. Procedura de selectare a country managerului Revolut Bank în România este în curs de finalizare, iar cea a şefului departamente credite în desfăşurare.

După ce a anunţat că Revolut Bank a primit licenţa bancară în România, aplicaţia financiară are la dispoziţie 12 luni pentru implementarea propriu zisă a activităţii bancare şi notificarea BNR pentru începerea acesteia.

Surse din piaţa financiar bancară au declarat pentru Economica.net că, în iunie – iulie, probabil noua instituţie de credit care va activa în baza pasaportului european va începe inclusiv acordarea de credite.

Aceleaşi surse au arătat că procedura de selectare a country managerului pentru Revolut Bank România se apropie de final, iar dosarul pentru aprobarea acestuia ar trebui să ajungă în curând la BNR. De asemenea, procesul de recrutare al unui şef de department credite pentru România este în plină desfăşurare.

Unde poți avea deschis un cont curent, dacă ești client Revolut în România

Utilizatorii din România au acum posibilitatea să opteze pentru transferul la Revolut Bank pentru a beneficia de servicii adiționale prin intermediul aplicației. Procesul de transfer durează doar câteva minute.

“Lansarea operațiunilor bancare în România va aduce un nivel ridicat de siguranță și încredere clienților noștri și ne va permite să adăugăm o suită de produse și servicii noi în viitorul apropiat”, a declarat Virgilijus Mirkės, Chief Executive Officer la Revolut Bank.

La ora actuală, clienţii din România au conturi curente fie în Marea Britanie, dacă nu au optat pentru transferul la entitatea din Lituania, fie la Revolut Bank din Lituania sau la Libra Bank în România cu care compania de fintech are un parteneriat prin care a reuşit să reducă semnificativ costurile de decontare în cazul transferului de sume de bani.

Acum, cei 1,3 milioane clienţi Revolut din România vor mai avea posibilitatea să opteze pentrtu credit şi/sau depozit la Revolut Bank România. Operaţiunile  sunt garantate de banca centrală a Lituaniei.

Revolut e compania de fintech care a reușit să se impună la nivel mondial și a adunat nu mai puțin de 15 milioane de utilizatori în toată lumea. Și-n România a reușit să depășească un milion de utilizatori, drept pentru care a decis să ceară schimbarea statului său.