Noua taxă auto, inevitabilă: toți șoferii trebuie să știe. ”Soluţia este impozitarea, descurajarea”

Noua taxă auto, inevitabilă: toți șoferii trebuie să știe. ”Soluţia este impozitarea, descurajarea”

Ministrul Mediului vorbește, din nou, despre o taxă auto. Sunt vizați șoferii care conduc mașini vechi și, pe cale de consecință, poluante.

Autoritățile revin cu posibilitatea introducerii unei noi taxe auto, iar explicațiile au fost oferite chiar de ministrul Mediului. Tanczos Barna susține că e nevoie de soluții rapide pentru eliminarea rablelor de pe străzi. E vorba de mașinile mai vechi de 15 ani.

Ideea rămâne aceeași: ”poluatorul plătește”, a dat de înțeles Barna.

O nouă taxă auto?

Ministrul Mediului vrea implementarea unor soluții rapide care să stopeze achiziția mașinilor  vechi din străinătate. Printre măsurile vizate se numără impozitarea mai drastică a mașinilor vechi, dar și un sistem de sprijin pentru populație ca să achiziționeze mașini noi.

„Susţin că nu putem deveni depozitul de maşini vechi al Uniunii Europene şi, dacă acest lucru înseamnă modificarea legislaţiei, voi susţine aceste modificări. Problema trebuie abordată în mod raţional, sunt foarte mulţi cetăţeni care nu aduc de bună voie maşini vechi şi nu umblă cu maşini mai vechi de 15 ani în România, sunt situaţii de ordin social, unde trebuie să avem o soluţie pentru acele persoane care încearcă să facă pasul de la o maşină de 15-20 de ani la una nouă. Nu e tot timpul o problemă de abordare personală. Pentru aceste abordări personale incorecte, soluţia este impozitarea. Dacă cineva merge cu o maşină de 20.000 de euro, veche de 15 ani, şi şi-ar permite o maşină mai puţin poluantă, dar de altă clasă şi de alt nivel, acolo soluţia este impozitarea, descurajarea.”, a declarat ministrul Mediului, în timpul unei conferințe de presă.

În prezent, programele Rabla și Rabla Plus au fost gândite chiar pentru reînnoirea parcului auto, iar interes există. Șoferii consideră că subvențiile oferite de stat sunt mai mult decât generoase, motiv pentru care bugetul a fost, din nou, suplimentat pentru luna august.

Ministrul crede, însă, că e nevoie de mai mult. N-ar putea dura mult până când ar putea fi introdus un nou sistem de taxare a șoferilor care conduc mașini vechi și poluante.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: