19 oct. 2021 | 10:20

Logitech MX Keys Mini, probabil cea mai bună tastatură pentru laptop, desktop și tabletă

ACTUALITATE
Logitech MX Keys Mini, probabil cea mai bună tastatură pentru laptop, desktop și tabletă

După mai bine de 20 de ani petrecuți în fața unui ecran de calculator, sunt convins că tastatura este cea mai importantă componentă pentru amplificarea eficienței și performanței, iar cei de la Logitech au o lungă tradiție din acest punct de vedere. MX Keys Mini este cea mai nouă creație a elvețienilor.

În urmă cu câteva luni, când detaliam cum mi-am transformat laptopul în stație de lucru, argumentam cu lux de detalii de ce cred că Logitech MX Keys este cea mai bună tastatură de birou a momentului. ”Problema” cu ea, cel puțin în cazul meu, este că eu nu folosesc tastatura numerică din dreapta tastaturii, la niciun nivel. Aranjamentul meu ideal la tastelor și dimensiunea sunt cele cu care m-am obișnuit de la Apple Magic Keyboard.

Pornind de la acea premisă, Logitech a lansat MX Keys Mini, un frate mai compact al primului MX Keys, dar cu aceleași dotări care te-au entuziasmat la versiunea inițială, fără numpad.

Logitech MX Keys Mini, tastatura compactă compatibilă cu orice

În cazul în care erai în căutarea unei tastaturi de top care să nu-ți ocupe un spațiu prea mare pe birou, MX Keys Mini face o treabă grozavă din acest punct de vedere. Este luminată, un plus semnificativ față de tastatura Apple Magic Keyboard semnificativ mai scumpă și se încarcă printr-un cablu USB Type-C.

Funcționează în tandem cu orice dispozitiv sau sistem de operare, prin intermediul conectivității Bluetooth și nu contează dacă vrei să o folosești pentru a redacta rapid ceva pe telefon, tabletă sau laptop. În plus, te ajută și să sari rapid de la împerecherea cu un dispozitiv la altul. În total, ai trei dispozitive pe care le poți alterna rapid.

În România, noua tastatură costă 530 de lei. Departe de a fi un preț mic, confortul la tastare, cursa tastelor și spațialitatea dintre ele te vor ajuta semnificativ în a greși semnificativ mai puțin la tastare, în a fi mai eficient. În plus, dacă tot petreci mult timp la birou în secolul 21, ai taste funcționale dedicate pentru a activa dictarea sau pentru a dezactiva microfonul. Nu lipsesc nici cele pentru a ajusta luminozitatea ecranului și cea a tastaturii.

Ca un detaliu drăguț, găsești tastatura nu doar în culorile alb și negru, dar și roz. Autonomia promisă este de 10 zile, dacă te încântă retroiluminarea tastaturii și până la 5 luni, cu ea dezactivată.

logitech mx keys mini culori

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele