Lenovo IdeaPad 3 15IHU6, dispozitivul perfect pentru gaming in deplasare

Lenovo IdeaPad 3 15IHU6, dispozitivul perfect pentru gaming in deplasare

Acest laptop face parte din gama Lenovo IdeaPad 3 15IHU6 echipat cu procesor Intel® Core™ i5-11300H. Acesta imbina in mod optim performanta cu portabilitatea, va voi explica imediat de ce.

Performanta se datoreaza in principal procesorului Intel din generatia a 11-a, H35, i5-11300H. Acesta are o litografie de 10 nm SuperFin, un numar de 4 core-uri si 8 thread-uri si o frecventa maxima de 4.4 GHz cu ajutorul Intel®  Turbo Boost. Acesta asigura o performanta foarte buna pentru gaming ultraportabil, adica un echilibru intre ultra-mobilitate si performantele de care are nevoie un gamer.

Tehnologiile Intel care ajuta la atingerea acestor performante sunt:

Intel®  Speed Shift Technology ofera o receptivitate mai rapida cu schimbari de performanta de scurta durata, ceea ce permite procesorului sa selecteze rapid cea mai buna frecventa si tensiune pentru rezultate optime si eficienta energetica.

Intel®  Hyper-Threading Technology foloseste resursele procesorului mult mai eficient si permite rularea a doua thread-uri pe fiecare core. Aceasta tehnologie ajuta foarte mult la rularea mai multor aplicatii simultan, fara a influenta receptivitatea sistemulul.

Intel®  Turbo Boost Technology creste frecventa procesorului cand este nevoie de un boost de performanta si creste eficienta energetica cand nu ai nevoie de performanta. Aceasta tehnologie recunoaste automat cand procesorul poate oferi frecvente crescute si ofera o crestere de performanta pentru a pastra lucrurile in miscare.

Wi-Fi 6 ofera conectivitate ultra-rapida la internet, fara a fi nevoie sa conectezi cablul de internet. Nu mai trebuie sa ne facem probleme ca nu ajunge cablul acolo unde avem nevoie, sau sa avem grija sa nu ne impiedicam de acesta, odata ce e conectat.

Viteza de descarcare este de pana la 3 ori mai mare comparativ cu Wi-Fi 5 si latenta cu pana la 75% mai scazuta, putem spune chiar aproape inexistenta.

Pe partea de conectivitate si porturi, acest laptop dispune de o mufa HDMI, o iesire de microfon, 2 USB-uri 3.2, un USB Type si o mufa RJ-45 pentru conectarea internetului prin cablu.

Trebuie sa va spun si despre racirea laptop-ului, IdeaPad Gaming 3 a fost conceput pentru a aduce o experienta de joc mai silentioasa ca niciodata. Dispune de inginerie termica de a 5-a generatie și ofera un sistem de ventilare dual mai robust decat generatiile anterioare. În plus, ai și radiatoare imbunatatite, cu mai mult suport pentru temperaturi ridicate ale procesorului si placii grafice. In cele din urma, acest laptop pentru gaming ofera Q Control, ce permite sa ajustezi viteza ventilatorului de la modul Quiet la Balance si la Performance. Astfel ai parte de o experienta termica cu adevarat personalizata, indiferent daca ai nevoie de autonomie a bateriei, utilizare zilnica sau de forta bruta.

Ca să testez toate aceste tehnologii, m-am jucat putin, iar pe tot parcursul jocului laptop-ul a fost conectat la reteaua Wi-Fi.

Am ales ca prim joc Counter Strike Global Offensive. Am obtinut 110 FPS-uri cu setarile medii. Acest rezultat se datoreaza in primul rand procesorului, deoarece CS:GO foloseste in principal resursele acestuia, iar frecventa de 4.4 GHz obtinuta cu ajutorul Intel Turbo Boost a fost exact ceea ce aveam nevoie.

Am jucat si un meci solo de Fortnite, sa vad cum se comporta. Rezultatul obtinut a fost de 60 FPS-uri. Exact performantele de care aveti nevoie si de care va puteti bucura atat acasa cat si in deplasare, fiind vorba, asa cum v-am spus, despre un laptop echipat cu un procesor care imbina in mod optim portabilitatea cu performanta.

Am vrut să testez și GTA V. Configuratia echilibrata a acestui laptop, ajutata de un procesor Intel Core i5 de gaming din a 11-a generatie, ofera un numar de 60 FPS-uri. In timpul jocului nu am realizat ca ma joc pe un laptop, dat fiind faptul ca totul a decurs asa cum trebuie pentru a te putea bucura de o sesiune de gaming fara blocaje.

Am trecut la Call Of Duty Warzone, un joc popular, care are foarte multe de oferit datorita detaliilor grafice uimitoare si gameplay-ului complex. Intr-un meci solo am obtinut 50 FPS-uri.

Am testat deja Fortnite si Call of Duty, asa ca nu as fi putut sa uit de PUBG. Am inceput un meci solo, imediat dupa ce am facut setarile. Am obtinut o medie de 100 FPS-uri.

Ultimul joc pe care am vrut sa il testez pe acest dispozitiv este League of Legends, un joc de tip MOBA, termen cunoscut de gameri, adica multiplayer online battle arena. Acest joc este extrem de competitiv, fiecare miscare pe care o faci iti poate oferi un avantaj considerabil, care in final iti poate aduce victorii, iar in acelasi timp o greseala te poate costa totul. Media de FPS-uri obtinuta in LoL a fost de 60.

Laptopul pe care vi l-am prezentat face parte din gama Lenovo IdeaPad 3 15IHU6, echipat cu un procesor Intel® Core™ i5-11300H de-a 11-a generatie si o placa video NVIDIA GeForce RTX 1650. Vreau să mai menționez faptul ca performantele produselor din aceasta gama pot varia in functie de memoria RAM, daca produsul are stocare SSD sau HDD si in functie de placa video cu care vine echipat laptopul.

Acest laptop îl găsești la cel mai bun preț pe eMag.

Citește și: