Lansare Samsung S21: 3 schimbări majore și o surpriză în pachet

Samsung S21, în trei versiuni, va fi prezentat oficial pe 14 ianuarie, de la ora 17. Samsung transmite evenimentul online. Aici găsești detaliile care au ajuns pe internet înainte de evenimentul oficial.

Cu puțin timp înainte de lansare, detaliile de pe Samsung S21 au ajuns pe internet. Acum mai trebuie doar confirmate de Samsung. Vorbim de trei versiuni: S21, S21 Plus și S21 Ultra.

Evan Blass a publicat pe Twitter pe 8 ianuarie câteva detalii despre Samsung S21. Apoi a venit cu actualizări pe 12 și 13 ianuarie. Vorbim, astfel, de telefoane rezistente la apă, cu noul procesor Exynos 2100 și o schimbare mare pentru S21 Ultra. Acesta va fi primul telefon din seria Galaxy S cu S Pen. Spre deosebire de Note, nu va fi integrat în telefon, ci într-o carcasă. Totuși, va fucționa și cu un S Pen de la Note, dacă vrei.

Samsung S21 (2)
Samsung S21 Ultra va avea două camere pentru zoom

Samsung S21 Ultra se va remarca mai mult ca niciodată prin camerele foto. Dacă vechea versiune Ultra a avut primul senzor de 108 megapixeli, acum are două camere pentru zoom și focalizare laser. Ambele camere de zoom vor avea 10 megapixeli, rămâne 108 MP pentru wide și 12 MP pentru ultrawide.

Samsung S21 (1)

Ce vezi mai sus e cutia. Da, e mai subțire ca niciodată. Și aceasta e marea surpriză (plăcută pentru unii, neplăcută pentru majoritatea): telefoanele nu vor mai avea încărcător de priză. Vor avea doar cablu USB-C în cutie și căști.

O schimbare importantă e că toate telefoanele vor avea 5G. Și atât. Spre deosebire de 2020, nu mai vorbim de versiuni cu 4G. Asta și pentru că cipul Exynos 2100 are modem 5G integrat.

Samsung S21 (3)

În fine, ultima schimbare importantă: modulul camerelor foto, pentru fiecare model în parte, e integrat în designul general al telefonului. Nu-i deloc o alegere proastă. Și era timpul să nu mai arate ca și cum n-ar avea loc nicăieri.

Mai merită menționat că, odată cu Samsung 21, compania va anunța și o pereche nouă de căști, si SmartTag, un dispozitiv ca să găsești diverse. Funcționează prin Bluetooth și ultrawideband. Precizia ar trebui să fie decentă.

Cât va costa Samsung S21 (chiar și în România)

Vom avea prețuri oficiale pentru fiecare model Samsung S21 abia după eveniment. Dar, deocamdată, le avem pe cele scăpate pe internet de un operator. O veste bună e că cel mai mic Samsung S21 e cu 150 de euro mai ieftin decât modelul similar din 2020. Toate telefoanele vor avea ecrane cu 120 Hz rată de refresh, vor avea cel mai bun procesor, dar nu vor avea slot pentru card microSD.

Prețurile pentru România (aproximativ)

  • Galaxy S21: 4.200 lei cu 128 GB spațiu de stocare
  • Galaxy S21 Plus: 5.100 lei cu 128 GB spațiu de stocare
  • Galaxy S21 Ultra: 6.800 lei cu 128 GB spațiu de stocare

Altfel, te poți înscrie la precomandă.eMAG a publicat o pagină dedicată „noului Samsung Galaxy”. Nu spune explicit că e Samsung S21, dar nici nu e nevoie. Condiția e simplă: te înscrii, primești un voucher de 200 lei pe care să-l folosești la plata telefonului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI