Îți vei pierde definitiv contul de WhatsApp dacă nu faci asta imediat. Toți utilizatorii sunt vizați

Îți vei pierde definitiv contul de WhatsApp dacă nu faci asta imediat. Toți utilizatorii sunt vizați

Cu controversata sa politică de confidențialitate care urmează să intre în vigoare în acest weekend, WhatsApp spune că nu va șterge sau dezactiva conturile persoanelor care nu doresc să împărtășească informațiile lor cu Facebook.

„Nu vom șterge contul nimănui și nimeni nu va pierde funcționalitatea contului de WhatsApp pe 15 mai din cauza acestei actualizări”, spune compania.

În schimb, WhatsApp intenționează să limiteze progresiv funcționalitățile pe care le pot accesa utilizatorii, până când acceptă noua politică de confidențialitate.

WhatsApp „te strânge cu ușa” să îi accepți noii termeni de confidențialitate

Astfel, dacă nu vei fi de accord cu noua politică de confidențialitate, vei avea șansa de a continua să utilizezi WhatsApp ca de obicei, timp de „câteva săptămâni”. În cele din urmă, totuși, aplicația va începe să îți trimită notificări persistente pentru a accepta politica actualizată de confidențialitate.

„În acel moment, te vei lovi de funcționalități limitate pe WhatsApp, până când vei accepta actualizările”, spune compania.

Ce înseamnă aceste funcții limitate, mai exact? La început, vei pierde accesul la lista ta de chat. Singurul mod în care aplicația îți va permite să trimiți mesaje sau să apelezi pe cineva este dacă te contactează mai întâi respectivul și atingi notificarea de pe WhatsApp.

Apoi, după încă câteva săptămâni, aplicația nu va mai trimite mesaje și apeluri către telefon. Momentul exact în care începe acest proces va fi diferit pentru fiecare utilizator.

Odată ajuns la a doua etapă, opțiunile tale sunt limitate dacă nu accepți politica de confidențialitate în acel moment. Poți exporta istoricul chat-ului sau poți descărca un raport al contului tău.

De asemenea, îl poți șterge, deși WhatsApp avertizează că este un proces ireversibil. Iar în final, ca parte a unei politici separate, compania va șterge automat conturile după 120 de zile de inactivitate. Astfel, dacă vrei să-ți păstrezi contul, ești nevoit să accepți noii termeni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: