Încă un model electric ajunge pe piața europeană: Nissan Townstar, alternativa la Renault Kangoo

de: Andrei Tilimpea
28 09. 2021
Nissan lansează Townstar, o mică autoutilitară bazată pe modelul Kangoo al celor de la Renault, partenerul de alianță, ca parte a unui strategiei de marketing pentru vehiculele sale comerciale.
Nissan Townstar este cel de-al doilea vehicul comercial lansat de Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, în Europa, și al treilea dacă punem la socoteală și Citan, lansat de Mercedes-Benz, care face parte din acest proiect comun.

Townstar va fi disponibil fie cu benzină, fie cu transmisie complet electrică, dar nu va exista nicio opțiune pentru motorina, care a dominat piața camioanelor comerciale zeci de ani.

Modelul va fi construit la fabrica Renault din Maubeuge, în nordul Franței, la fel ca și varianta Mercedes-Benz, Citan.

Celelalte două autoutilitare ale Nissan, NV300 de dimensiuni medii și NV400 de dimensiuni mari, vor fi redenumite Primastar și respectiv Interstar, a declarat compania într-un comunicat de presă. Primastar se bazează pe Renault Trafic, iar Interstar se bazează pe Renault Master.

Un nou pas pentru dezvoltarea companiei

Nissan încearcă să își dezvolte cota de piață pe segmentul vehiculelor comerciale prin această strategie de marketing și prin noul Townstar, a declarat Emmanuelle Serazin, directorul de vânzări pentru vehicule comerciale și corporative Nissannissan  din Europa.

„Ne prioritizăm portofoliul de autoutilitare și valorificăm puterea și expertiza Alianței pentru a contribui la realizarea unei creșteri durabile”, a spus ea.

Opțiunea de benzină Townstar va fi un motor de 1,3 litri cu 4 cilindri, dezvoltat împreună cu Daimler, care produce 130 CP. Versiunea complet electrică va avea o baterie de 44 de kilowați-oră, producând echivalentul a 122 CP. Nissan estimează că autonomia va fi de 285 km, dar încă se așteaptă omologarea.

Nissan a adăugat funcții avansate de siguranță și asistență la conducere, inclusiv o cameră de 360 de grade și, pe modelele electrice, sistemul ProPilot al mărcii, care încorporează controlul vitezei de croazieră adaptat și păstrarea benzii în conducerea pe autostradă. Vehiculele cu ProPilot pot negocia curbe ușoare și pot încetini până la oprire fără