Există afaceri care vor da lovitura în România, în viitorul apropiat: iată cine va face bani

Există afaceri care vor da lovitura în România, în viitorul apropiat: iată cine va face bani

Pandemia a reprezentat și continuă să fie o mare provocare pentru mediul de business din țara noastră. Totuși, există afaceri care au perspective excepționale de dezvoltare în următoarea perioadă. Este vorba despre platformele de car sharing și închirieri, potrivit raportului „The 2021 Digital Auto Report”.

Raportul arată că, deși mașina personală va rămâne în topul preferințelor pentru mobilitate ale consumatorilor din Uniunea Europeană, ca urmare a pandemiei, modalitățile alternative își vor reveni pe termen mediu și lung, cel mai puternic avans fiind estimat pentru platformele de car sharing și închirieri.

Vor face din ce în ce mai mulți bani

Chiar dacă românii se simt mai în siguranță în mașinile personale, platformele se vor dezvolta exponențial, cred experții.

Conform estimărilor Pwc, cota de piață a platformelor de car sharing și închirieri ar urma să crească de la 6% în acest an, la 10% în 2025 și la 21% în 2035.

Mai afectate de pandemie, platformele de mobilitate ride sharing (ex. Uber, Bolt) își vor reveni mai greu, urmând să crească de la 2% în 2021, la doar 3% în 2025 și apoi la 7% în 2035.

De asemenea, mai arată datele sondajului, utilizarea mașinii personale ar urma să scadă de la 92% în acest an, la 87% în 2025 și 72% în 2035.

”Consumatorii sunt tot mai preocupați pentru sănătatea și siguranța lor și vor continua să folosească mașina personală pentru a se deplasa și după pandemie. Iar această tendință se reflectă și în cifre, piața la nivelul UE înregistrând, potrivit ACEA, o creștere cu peste 11% în ianuarie-august, față de perioada similară din 2020, în pofida problemelor cauzate de lipsa unor componente.

România se înscrie în trend, cu un avans al vânzărilor de 7% în perioada amintită, impulsionate și de programul Rabla. Totuși, chiar dacă mașina personală rămâne pe primul loc în topul preferințelor de mobilitate, vedem perspective pozitive pentru alternativele de mobilitate, în special pentru platformele de car sharing, care închiriază și mașini electrice, dar și pentru utilizarea bicicletei sau mersul pe jos”, a declarat Daniel Anghel, Partener și Lider pentru industria Auto în cadrul PwC România.

Citește și: