08 mart. 2021 | 10:14

Dispar toate pozele de pe WhatsApp. Toți utilizatorii trebuie să știe despre această funcție nouă

CHESTII
Dispar toate pozele de pe WhatsApp. Toți utilizatorii trebuie să știe despre această funcție nouă

Probabil ca să-și mai spele puțin imaginea în situația cu datele utilizatorilor trimise către Facebook, WhatsApp lansează o funcție care vizează protejarea intimității în mod direct. Iată despre ce e vorba.

WhatsApp va îngrădi schimburile de poze și alte documente atașate. În timp ce termenul limită pentru acceptarea noilor politici de confidențialitate WhatsApp rămâne fixat pentru data de 15 mai, sub presiunea pierderii accesului la serviciile platformei de mesagerie, WhatsApp pregătește o „ripostă” pentru recâștigarea încrederii utilizatorilor rămași.

Dispar toate pozele de pe WhatsApp prin această nouă funcție

Pornind de la ideea că aplicația de mobil păstrează pe termen lung o arhivă cu toate schimburile de mesaje și fișiere făcute de utilizatori de-a lungul timpului, gata să livreze o adevărată comoară pentru cei interesați să afle detalii sensibile despre viața acestora, WhatsApp pregătește introducerea unei noi opțiuni pentru trimiterea de poze care nu rămân în istoricul cotului de utilizatori.

Confirmată deja de aplicația de mesagerie, noua funcție ar urma să împiedice importarea sau copierea fișierelor, odată de au fost primite la destinatar. Astfel, vizionarea în intervalul de timp acordat după primirea fișierului va rămâne singura oportunitate de a vedea imaginea respectivă, teoretic.

Informațiile circulate la stadiul de zvonuri nu lămuresc dacă dezvoltatorul WhatsApp a luată și măsuri complementare, cum ar fi blocarea opțiunii pentru screenshoot, suportată de orice telefon cu Android sau iOS.

De când va fi implementată, utilizatorii care părăsesc un chat activ în care a fost distribuită o fotografie temporară nu vor mai putea să o vadă dacă revin mai târziu. Va exista un cronometru în partea stângă a casetei de text, indicând fereastra de timp rămasă pentru vizionarea imaginii primite. Sursa nu arată și care este durata de valabilitate a mesajelor.

WhatsApp oferă deja o funcție similară, care însă vizează doar schimburile de mesaje, cronometrul  fiind setat pentru șapte zile perioadă de grație. Până atunci, persoana de la celălalt capăt poate vedea tot textul și fișierele media pe care le-ai trimis, le poate salva local pe telefonul său și poate face și capturi de ecran.