08 dec. 2021 | 07:05

Digi RCS RDS doar visează la asta: cum a reușit Orange să ”ia fața” gigantului în telecomunicații și internet

ACTUALITATE
Digi RCS RDS doar visează la asta: cum a reușit Orange să ”ia fața” gigantului în telecomunicații și internet

Cei mai mulți români sunt de părere că Digi RCS RDS are cel mai rapid internet din România. Ar putea fi adevărat, dar când discutăm de contractele cu statul, mai sunt importante și alte aspecte, iar acolo, se pare că nu strălucește operatorul de telefonie și internet.

Digi RCS RDS a suferit o înfrângere destul de rușinoasă din partea Orange. Este vorba de un contract cu Guvernul României. Nu de alta, dar Orange România a câştigat licitaţia prin care va furniza Secretariatului General al Guvernului (SGG) servicii de telefonie şi internet mobil pentru o perioadă de doi ani.

Orange a înfrânt Digi RCS RDS

Deși este improbabil să-ți schimbi furnizorul de telefonie și internet din cauza faptului că statul român s-a orientat către o anumită companie, este improbabil ca șefii RDS este să fie încântați. Dincolo de problema de imagine, este vorba de sume mari la mijloc. Contractul cu operatorul de telefonie se ridică la o valoare de circa un milion de lei, fără TVA, iar banii vin din fonduri bugetare.

Și mai ciudat decât victoria companiei Orange este faptul că, în acest caz particular, a fost singurul ofertant de servicii. Cu alte cuvinte, alți nu au mai participat la licitație, nici Digi RCS RDS, nici Vodafone sau Telekom. Contractul este încheiat pe o perioadă de doi ani.

Dacă ești curios cât de bine o duce operatorul de telefonie și internet ca încasări, merită să ai în vedere că Orange România a realizat, în intervalul iulie – septembrie, o cifră de afaceri de 273 de milioane de euro, similară cu aceeași perioadă a anului anterior. Compania a înregistrat, totodată, o creștere a veniturilor din servicii datorită măririi bazei de clienți comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior. În consecință, acesta ar putea fi unul dintre domeniile neafectate de pandemie, comunicațiile fiind mai importante ca niciodată pentru cei mai mulți dintre noi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele