18 mai 2021 | 10:16

Dacia senzațională care se va lansa la Mioveni: vine mai repede decât crezi și schimbă percepția românilor

AUTO
Dacia senzațională care se va lansa la Mioveni: vine mai repede decât crezi și schimbă percepția românilor

Dacia are planuri mari de viitor și pregătește noi lansări. Dintre toate, însă, se remarcă un model de-a dreptul spectaculos.

Dacia se pregătește să lanseze până în 2025 trei noi modele, dar unul dintre ele atrage atenția în mod special. E vorba de modelul Bigster, un SUV de mari dimensiuni, care ar putea înlocui actuala generație de Duster. De fapt, Duster 3, care e de așteptat să vină în următorii ani, ar putea fi ultimul model al generației sale.

Cum spuneam, Dacia Bigster atrage atenția imediat. Conceptul a fost prezentat deja de Dacia, dar nu se știe când va intra în producție. Britanicii de la AutoExpress cred, însă, că 2022 va fi anul în care va fi prezentat noul model. 

Iată de ce e atât de extraordinar.

Dacia senzațională care se va lansa la Mioveni

Sursa foto: autoexpress.co.uk

Sursa foto: autoexpress.co.uk

După cum vezi, publicația citată a plecat de la conceptul prezentat oficial de Dacia și și-a imaginat cum ar putea arăta noul Bigster. E vorba de un model de mari dimensiuni, care te duce cu gândul la Range Rover și alte modele asemănătoare din piață. Bigster e prezentat ca un model cu 4,6 metri lungime, despre care se spune că va fi robust, spațios și “adaptat pentru escapadele în aer liber”.

Acest SUV prefigurează soluția propusă de Dacia pentru un vehicul de segment C accesibil la prețul unui model din segmentul inferior.

N-ar fi exclus să vină în variantă electrică sau hibridă.

Sursa foto: autoexpress.co.uk

Sursa foto: autoexpress.co.uk

De precizat că, așa cum e prezentat acum conceptul, modelul Bigster are cam aceleași dimensiuni ca Land Rover Discovery Sport și e chiar mai mare decât modelul Tiguan al germanilor de la Volkswagen.

Cât despre preț, acesta ar urca un pic peste 20.000 de euro. Publicația crede că ar putea avea un preț de pornire de la aproximativ 23.000-24.000 de euro.

Mașina va fi contruită pe platforma CMF-B, care stă și la baza noilor generații de Logan și Sandero. Și vestea bună e că ar putea fi o mașină produsă chiar la Mioveni.

Producătorul autohton se așteaptă ca succesul să egaleze pe cel al Duster.