Dacia reușește să câștige teren în fața competitorilor: cum a reușit să facă valuri, acum

Dacia reușește să câștige teren în fața competitorilor: cum a reușit să facă valuri, acum

Vești bune dar și proaste pentru producătorul auto Dacia, acesta a înregistrat o scădere în vânzări, dar a avut parte de o creștere a cotei de piață.

Înmatriculările de autoturisme pe continentul european au scăzut, după patru luni de creștere. Vinovată pentru această scădere este considerată criza de semiconductori care afectează vânzările din întreaga Europă.

Vânzările de autoturisme Dacia în Europa, UE plus Marea Britanie și țările EFTA, au înregistrat, luna trecută, un declin de 8,2%, dar cota de piață a producătorului de automobile a urcat la 4,3%, de la 3,9% în perioada similară din 2020, conform statisticilor Asociației Constructorilor Europeni de Automobile, ACEA.

Datele statistice sunt valabile pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Marea Britanie și țările din Asociația Europeană a Liberului Schimb sau EFTA, respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, scrie Agerpres.

Grupurile franceze Renault și Stellantis au raportat luna trecută scăderi ale vânzărilor de 22,6% și, respectiv, 29,4%, în timp ce grupurile germane Volkswagen și Daimler au înregistrat un declin de 14,3% și, respectiv 37,3%. Livrările Ford au scăzut luna trecută cu 37,9%.

De asemenea, Grupul Renault și compania Ford au raportat scăderi ale vânzărilor de 5,3% și, respectiv, 4,5%, în timp ce Stellantis, Volkswagen și Daimler au înregistrat creșteri de 14,8%, de 14,5% și, respectiv 3,3%.

Ce înseamnă asta pentru Dacia

În primul rând, un număr de 31.279 de autoturisme Dacia au fost înmatriculate luna trecută în Europa, comparativ cu 34.061 cu aceiași luna a anului trecut. De asemenea, vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat un avans de 5,7% în Europa în primele opt luni din 2021, iar cota de piață a producătorului de automobile a scăzut la 3,2%, de la 3,4%.

Mai mult, Un număr de 261.723 autoturisme Dacia au fost înmatriculate în primele opt luni din 2021 în Europa, comparativ cu 247.531 în perioada similară din 2020.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 și a fost relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător important pe piața auto europeană.

Citește și: