13 mai 2021 | 16:37

Cum te va „forța” WhatsApp să accepți noile condiții de utilizare. Sunt vizați toți utilizatorii celei mai mari platforme de mesagerie

CHESTII
Cum te va

WhatsApp spune că nu va șterge sau dezactiva conturile persoanelor care nu doresc să împărtășească informațiile lor cu Facebook, după data de 15 mai. Dar sunt unele modalități prin care compania te va forța, practic, să accepți noile condiții de utilizare.

15 mai este data limită până la care cei peste două miliarde de utilizatori WhatsApp trebuie să accepte condițiile de utilizare care fac loc viitoarelor funcții de plată și shopping, cu date personale trimise către Facebook.

Astfel, dacă ești nemulțumit de schimbarea acestor politici ale companiei, nu-ți vei pierde accesul la cont imediat, însă accesul la anumite facilități îți va fi “tăiat” treptat.

După câteva săptămâni de la termenul limită, îți vei pierde accesul la lista de contacte. Asta înseamnă că nu vei mai putea iniția convorbiri noi, ci doar să răspunzi la mesajele primite, prin intermediul notificărilor.

După alte câteva săptămâni, nu vei mai putea nici să răspunzi la mesaje și apeluri. Practic, pierzi accesul la funcțiile importante ale aplicației și nu vei mai avea la ce să o folosești.

Fără să detalieze de ce va exista această discrepanță, compania spune că momentul la care se va opri accesul la facilități va diferi de la utilizator la utilizator.

WhatsApp nu va fi foarte afectat de pierderea utilizatorilor care nu vor accepta noile condiții și își vor șterge contul. Îți poți șterge contul, deși WhatsApp avertizează că este un proces ireversibil.

Iar în final, ca parte a unei politici separate, compania va șterge automat conturile după 120 de zile de inactivitate. Astfel, dacă vrei să-ți păstrezi contul, ești nevoit să accepți noii termeni.

Germania se ridică împotriva WhatsApp și Facebook

Facebook ține cu dinții de ideea de monetiza de pe urma WhatsApp și insistă ca utilizatorii să accepte noile politici de confidențialitate. Într-o țară din Europa, însă, s-ar putea ajunge la proces.

Germania se arată pregătită să dea în judecată Facebook din cauza noilor politici de confidențialitate pregătite pentru WhatsApp. Acestea ar urma să intre în vigoare pe 15 mai și, cine nu le acceptă, își va pierde definitiv contul. Nu se întâmplă deodată, dar fix asta se urmărește.

Instituția germană care se ocupă de protecția datelor și a informațiilor a spus că a emis un ordin prin care cere Facebook să nu colecteze date de la utilizatorii WhatsApp. 60 de milioane de cetățeni germani folosesc serviciul de mesagerie, scrie CNBC. Dacă Facebook nu se conformează, se poate ajunge la proces.