23 ian. 2021 | 11:51

Cum renunți la WhatsApp, îți ștergi contul pentru totdeauna și de ce este important să o faci

ACTUALITATE
Cum renunți la WhatsApp, îți ștergi contul pentru totdeauna și de ce este important să o faci

În ultimele săptămâni și luni, tot mai mulți utilizatori au renunțat la WhatsApp în favoarea unor servicii de chat concurente, precum Signal sau Telegram. Dacă faci însă acest gest radical, este foarte important să știi cum îți ștergi contul de WhatsApp.

Nimic nu este mai neplăcut decât să nu-ți primești mesajele care îți sunt destinate, liniile de text sau fotografiile care ți-au fost expediate. Din păcate, dacă ți-ai șters WhatsApp de pe telefon înainte să-ți dezactivezi sau ștergi contul, acest lucru este foarte probabil să se întâmple.

Populara aplicație de chat deținută de Facebook nu te elimină automat din baza de date doar pentru că ți-ai eliminat aplicația omonimă de pe smartphone. Există câțiva pași pe care este foarte important să-i urmezi. Nu durează mult și sunt foarte similari pe iPhone sau Android.

Dacă vrei să știi cum îți ștergi contul de WhatsApp și renunți la acest serviciu deținut de Mark Zuckerberg pentru totdeauna, trebuie să intri în aplicație și accesezi secțiunea Setări. Găsești setările în dreapta jos pe iPhone sau în dreapta sus, în spatele celor trei buline, pe Android.

De aici, pentru că vrei să-ți ștergi contul de WhatsApp, trebuie să intri la secțiunea Cont. Optează pentru Ștergere cont. La fel ca atunci când ți-ai creat contul de WhatsApp, trebuie să-ți tastezi numărul de telefon în fereastra aplicației. Confirmă ștergerea contului cu un tap pe Ștergere cont. Prin acest gest, accepți că toate informațiile tale vor fi șterse de pe serverele Facebook, de la fotografia de profil până la fiecare mesaje expediat vreodată. Același gest îți va șterge și backup-ul anterior al conversațiilor tale din iCloud sau Google Drive.

Ca un detaliu interesant, dacă vrei să-ți schimbi numărul de telefon fără să pierzi nicio conversație de WhatsApp pe care ai purtat-o vreodată, intri în aceeași fereastră de la Setări – Cont și optezi pentru Schimbă numărul. Introduci numărul nou de telefon și, după câteva momente, prietenii te vor găsi cu ajutorul noului număr.

stergere cont whatsapp

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele