Ce impact are grupa sanguină asupra sănătății tale. Ce spun studiile, dar și cercetătorii de la Harvard

Ce impact are grupa sanguină asupra sănătății tale. Ce spun studiile, dar și cercetătorii de la Harvard

De-a lungul timpului au fost conduse nenumărate studii cu privire la grupa sanguină, dar și cum influențează acestea starea ta de sănătate. Află ce au descoperit cercetătorii și ce arată studiile acestora.

Cu toate că au fost efectuate nenumărate studii asupra acestui aspect al sănătății, în continuare informațiile au nevoie de o completare, dar trebuie efectuate în continuare studii asupra acestui subiect pentru ca plaja de informații să fie îmbogățită. Cu toate acestea, cercetătorii scot tot mai multe date la suprafață cu privire la grupa de sânge și starea generală a sănătății.

Dacă foarte multe situații în ceea ce privește sănătatea, avem o oarecare doză de control, grupa sanguină nu poate fi controlată, însă este de folos să știm cât mai multe despre potențialele afecțiuni pe care le-am putea contacta în baza grupei sanguine pe care o avem. Pe baza caracteristicilor fiecărei grupe de sânge, organismul fiecăruia dintre noi va reacționa într-un alt mod asupra virusurilor, bacteriilor dar și ale altor afecțiuni.

Dintr-un studiu efectuat de către oamenii de știință ai Harvard School of Public Health reiese faptul că persoanele care au grupele de sânge A, B sau AB prezintă riscuri mai crescute în fața bolilor de inimă în comparație cu cei care au grupa sanguină 0 (zero). De asemenea, cheagurile de sânge se pot forma mult mai des în cazul primei categorii de persoane.

Tot în cadrul unui studiu, de această dată realizat de către cercetătorii Universității din Vermont, la care au participat 30.000 de persoane, s-a putut determina faptul că cei care dețin grupa sanguină AB prezintă un risc cu 82% mai mare de a dezvolta probleme de memorie și implicit poate duce la demență, în comparație cu ceilalți.

Unul dintre medicii care au condus acest studiu a afirmat că aceste lucruri pot fi controlate atât timp cât persoanele în cauză nu consumă substanțe nocive și au grijă de alimentația lor, precum și să obișnuiască să facă mișcare. Pe lângă aceste lucruri de bază, acestora le este recomandat să își folosească creierul cât mai activ cu ajutorul lecturii, integramelor și puzzle-urilor.

Află bolile la care ești predispus în funcție de grupa ta de sânge

Fiecare grupă sanguină are anumite caracteristici, iar în funcție de aceasta, ai șanse mai mari de a dezvolta o afecțiune sau riscuri mai scăzute de a evita anumite boli. Află care sunt bolile la care ești predispus în funcție de grupa sanguină pe care o ai.

Grupa 0 este cea mai comună grupă sanguină. Se știe că cei care au această grupă de sânge au un sistem imunitar mult mai bun, secrețiile stomacale sunt mai bogate în acizi și de departe, trăiesc cel mai mult. Dintre cele mai frecvente boli întâlnite la persoanele cu această grupă sanguină sunt cele digestive care, de cele mai multe ori provin de la hiperaciditate, artrite și afecțiuni ale glandei tiroide. De asemenea, aceste persoane sunt mai predispuse la inflamații sau reacții alergice.

Grupa A vine cu beneficii în ceea ce privește infecțiile de tip bacterian dintre care amintim tuberculoză sau E.coli. Din nefericire pentru aceste persoane, ele sunt foarte sensibile la mâncăruri pe bază de pește care le pot cauza boli digestive mult mai ușor. Problemele respiratorii fac parte, de asemenea, din plaja afecțiunilor la care sunt predispuși cei cu această grupă de sânge.

Grupa B de sânge reprezintă un amestec de caracteristici ale grupelor precedente. Cu toate acestea, persoanele care prezintă această grupă sanguină sunt mult mai rezistente la afecțiunile de ordin digestiv, astfel că alimentația acestora poate să fie una mai bogată și diversificată. Alimentul la care trebuie să fie atente persoanele cu grupa B de sânge este carnea de pui. Din cauza hormonilor pe care îi conține cresc șansele de a dezvolta boli autoimune.

Grupa AB este cea mai rară grupă de sânge și prezintă caracteristicile dar și riscurile grupelor de sînge A și B. Dintre cele mai comune afecțiuni întâlnite la persoanele cu această grupă de sânge sunt cele la nivelului aparatului respirator, auditiv, faringian, dar și sinuzite și alergiii. Dezechilibrul digestiv poate apărea din cauza faptului că cei cu aceastră grupă de sânge procesează mult mai greu proteinele de proveniență animală.

Dacă vrei să afli mai multe despre grupele sanguine, precum și despre importanța factorului Rh din sânge, accesează site-ul Regina Maria unde îți este explicat în detaliu fiecare aspect la grupei sanguine pe care o ai.

Dispozitive high-tech cu care poți afla detalii despre sănătatea ta

Mișcarea reprezintă un factor important în ceea ce privește sănătatea, astfel că este recomandată indiferent de vârstă. Pentru a putea ști mai multe detalii despre gradul de mișcare pe care îl faci, poți montoriza acest lucru cu ajutorul unei brățări fitness. Așadar, poți opta pentru o brățara Huawei de AICI, o brățară GO4FIT pe care o poți achiziționa de AICI sau o brățara Xiaomi Mi Band 5 care poate fi găsită AICI.

În cazul în care nu dorești doar monitorizarea activității tale, dar vrei să afli mai multe detalii despre ritmul cardiac, calitatea somnului dar și funcții de apeluri și multe altele, poți opta pentru un smartwatch. Astfel, poți cumpăra ceasul Huawei Watch GT2 de AICI, poți opta pentru un Apple Watch AICI sau poate produsele de la Samsung sunt cele pe care le căutai, AICI.

Pulsoximetrele, de asemenea, pot fi o soluție pentru a monitoriza nivelul de oxigen din sânge. Poți găsi astfel de dispozitive pe eMAG, la diferite prețuri și branduri variate, AICI.

Citește și: