Care sunt cele 5 țări în care ai putea supraviețui Apocalipsei: concluzia cercetătorilor

Care sunt cele 5 țări în care ai putea supraviețui Apocalipsei: concluzia cercetătorilor

Potrivit cercetătorilor, există 5 țări în care ai putea supraviețui unei eventuale Apocalipse. Iată care sunt acestea.

O echipă de cercetători a venit cu un studiu interesant: care sunt țările în care oamenii ar putea, totuși, supraviețui, în cazul unei posibile Apocalipse. S-a plecat de la scenariul unui posibil colaps al civilizației umane.

Specialiștii au stabilit că sunt doar câteva țări care pot susține viața cu resursele pe care le au la dispoziție. Prima care ar putea rezista unei catastrofe mondiale ar fi Noua Zeelandă.

Cele 5 țări în care ai putea supraviețui Apocalipsei

Studiul a fost realizat de către Nick King și de profesorul Aled Jones, ambii de la Global Sustainability Institute al Universității Ruskin din Cambridge, Marea Britanie. Ei au găsit, prin analiza complexă efectuată, că Noua Zeelandă ar fi cel mai bun loc de pe Pământ, care ar face față unui colaps al civilizației umane.

Motivele ar fi următoarele: are populație redusă, potențial geotermal și hidroelectric ridicat, precum și zone întinse de terenuri agricole. Adică s-ar găsi resurse.

Clasamentul e completat, în ordine, de: Islanda, Marea Britanie, Australia (Tasmania) și Irlanda. Toate dispun de factori favorabili, în care poți cumva supraviețui în care unei catastrofe care a cuprins toată lumea.

”Sunt posibile schimbări semnificative în următorii ani și decenii. Impactul schimbărilor climatice, inclusiv creșterea frecvenței secetei și inundațiilor, a temperaturilor extreme, cât și o migrație mai mare a populației, care ar putea dicta severitatea acestor modificări”, a spus unul dintre cercetători.

Cea mai mare amenințare la adresa Planetei o reprezintă, în acest moment, încălzirea globală. E motivul pentru care Guvernele încearcă să ia măsuri pentru a reduce nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră, pentru a veni cu energii regenerabile, pentru a elimina plasticul din mări și oceane și multe alte investiții care au rolul de a apăra viața pe Pământ.

Dacă vom reuși sau nu, rămâne de văzut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: