02 dec. 2021 | 13:16

Bill Gates, pus la pământ chiar de oamenii lui din Microsoft: dezvăluirile despre scandalul care îl poate compromite definitiv

ACTUALITATE
Bill Gates, pus la pământ chiar de oamenii lui din Microsoft: dezvăluirile despre scandalul care îl poate compromite definitiv

Miliardarul Bill Gates primește cel mai groaznic cadou de Crăciun, chiar de la oamenii săi, din interiorul Microsoft – gigantul tehnologic căruia el însuși i-a pus bazele, în urmă cu mai bine de două decenii.

Se pare că acționarii Microsoft au votat, aproape în unanimitate, în favoarea unei propuneri de a raporta eficacitatea politicilor companiei legate de hărțuirea sexuală la locul de muncă și de a dezvălui rezultatele investigației la adresa miliardarului Bill Gates.

Votul celor 70% dintre acționarii gigantului tech a fost dat fără să se țină cont de recomandarea Consiliul de administrație al Microsoft, ce voia ca propunerea să nu fie adoptată.

Ce se întâmplă, de fapt, în compania pe care a fondat-o Gates

Mai exact, acționarii au respins până la urmă propunerea de a raporta diferența mediană între salariile angajaților în funcție de rasă și sex, doar 40% din acționari votând în favoarea acestei moțiuni.

S-au creat grupuri interne de discuții ce scot la iveală abateri grave de disciplină în interiorul gigantului tech. Se pare că mai multe angajate ar fi creat un astfel de grup, iar în cadrul discuțiilor purtate în interiorul acestuia, femeile s-ar plânge de faptul că s-ar fi confruntat de mai multe ori cu atitudini discriminatorii la adresa lor. Discriminarea, spun femeile angajate la Microsoft, s-ar fi făcut pe bază de sex.

Ele solicită ferm conducerii companiei să ia măsuri în privința diferențelor salariale dintre bărbați și femei și în ceea ce privește modul în care se fac promovările.

Se pare că bărbații ar fi mult mai avantajați din punct de vedere financiar și ar avea șanse mai mari la promovare, pe funcții superioare și de conducere, acuză femeile care se simt nedreptățite.

„Ne așteptăm ca toți angajații noștri – indiferent de nivel, rol sau funcție – să se comporte într-un mod respectuos, cu integritate și răspundere”, a declarat anterior un purtător de cuvânt al Microsoft”.

New York Times și The Wall Street Journal dezvăluie cum problemele legate de sex au proporții și mai mari în companie și ajung până la Bill Gates.

Jurnaliștii de peste Ocean spun că miliardarul nu s-ar fi dat în lături de la a face avansuri sexuale chiar în propriul său birou.

Mai mult decât atât, situația aceasta ar fi ajuns atât de departe, încât Bill Gates a fost obligat să își dea demisia din fruntea Microsoft, după ce o angajată a dezvăluit că a avut o relație cu el.