14 oct. 2021 | 14:09

”Benzina 3 lei la pompă”, pentru români. Anunțul care a făcut vâlvă pe internet. Ce se ascunde în spate, de fapt

ACTUALITATE
”Benzina 3 lei la pompă”, pentru români. Anunțul care a făcut vâlvă pe internet. Ce se ascunde în spate, de fapt

Prețul tot mai mare al benzinei și motorinei a început să-i îngrijoreze pe români. Mai mult, nu există semne că acestea ar putea să scadă în viitorul apropiat.

Acest lucru a făcut ca foarte mulți constănțeni să cadă pradă unei farse care a avut loc pe rețelele sociale. Aceștia erau îndemnați să acceseze o listă cu stațiile care vând benzina cu 3 lei litrul și motorina cu 3,5 lei, în semn de protest față de scumpirea carburanților.

“Câteva benzinării din țară vor vinde benzina și motorina fără taxe adăugate la prețul carburanților pentru a protesta împotriva fostului guvern Cîțu și viitorul guvern neformat încă (dar corupt și ăsta 100%). Astfel, între orele 12-18, prețul carburanților va fi la benzină standard 3 lei, iar la motorină 3,5 lei”, suna mesajul distribuit masiv zilele trecute pe rețelele sociale, scrie Replica de Constanța.

Mai mult, mesajul venea însoțit de un link, care îți arăta “harta benzinăriilor din România care se alătură protestului”.

Cu toate acestea, în momentul în care acesta se deschidea, nu găseai nicio hartă, ci doar un GIF cât se poate de sugestiv, după cum au văzut cei au crezut că vor putea afla de unde pot lua benzină cu 3 lei litrul.

Prețurile au trecut de pragul critic

Din păcate, indiferent dacă a fost o glumă sau nu, lucrurile nu sunt deloc optimiste. Benzina premium a depășit prețul de 7 lei pentru un litru la pompă, în timp ce motorina se apropie și ea rapid de acest prag.

Aceste majorări au fost determinate de creșterea continuă a barilului de petrol, care a ajuns acum să se tranzacționeze la bursa de la Londra cu 81 de dolari, față de 50 de dolari cât era la început de an.

Analiștii spun că barilul ar putea ajunge aproape de 100 de dolari la sfârșitul anului, ceea ce înseamnă că și carburanții se vor scumpi iarăși.