Anunțul zilei pentru toți românii cu acest card: schimbarea se petrece în curând și sigur te interesează

Anunțul zilei pentru toți românii cu acest card: schimbarea se petrece în curând și sigur te interesează

Dacă deții un card Mastercard, trebuie să știi care sunt noutățile. Surse din presa internațională susțin că, în curând, compania va face o schimbare radicală. Mai exact, orice bancă sau comerciant din rețeaua Mastercard va putea oferi servicii cripto.

Printre cele mai importante servicii cripto de care vor beneficia, in scurt timp, utilizatorii Mastercard, se numără: portofele Bitcoin, carduri de debit și de credit cu recompense în criptomonede și care vor permite cheltuirea de active digitale și programe de loialitate în care punctele de loialitate ale hotelurilor și companiilor aeriene vor putea fi convertite în Bitcoin.

Oferirea acestor servicii în permieră se realizează datorită unei colaborări a celor de la Mastercard cu Bakkt, o firmă de criptomonede separată recent de Intercontinental Exchange. Confom presei de peste Ocean, Bakkt va oferi servicii de custode pentru cei care se vor înscrie în program.

Toți clienții Mastercard vor avea parte de această surpriză

Potrivit reprezentanților Mastercard, de noile servicii vor beneficia absolut toți clienții rețelei de plăți, de la bănci, fintech-uri sau simpli comercianți.

”Vrem să oferim tuturor partenerilor noștri capacitatea de a adăuga mai ușor servicii cripto la orice fac ei. Partenerii noștri, fie ei bănci, fintech-uri sau comercianți, pot oferi clienților lor posibilitatea de a cumpăra, vinde și deține criptomonede printr-o integrare cu platforma Baktt”, a declarat Sherri Haymond, vicepreședinte executiv pentru parteneriate digitale la Mastercard, într-un interviu.

În acest moment, 2,8 miliarde de carduri Mastercard pe piață, ceea ce înseamnă că noile servicii cripto vor avea un impact semnificativ asupra modului în care oamenii își vor gestiona, de acum încolo, finanțele.

Prin această mișcare, rețeaua de plăți validează, cel puțin la nivel de imagine, faptul că monedele digitale reprezintă viitorul pe piețele financiare și că nu mai poate fi negată importanța acestora. E tot mai evident că monede precum Bitcoin-ul vor pătrunde tot mai mult în rutina noastră financiară și vor înlocui treptat banii fizici așa cum îi știm noi astăzi.

Citește și: