25 feb. 2021 | 09:32

Anunțul dimineții pentru toți românii: se vede direct pe factură. Decizia tocmai a fost luată

CHESTII
Anunțul dimineții pentru toți românii: se vede direct pe factură. Decizia tocmai a fost luată

Comisia Europeană a făcut un anunț important recent. Sunt vizați toți românii, pentru că este vorba despre călătoriile în spațiul Uniunii Europene. Iată despre ce este vorba.

Mai exact, Comisia Europeană a declarant că va propune prelungirea cu zece ani a actualului sistem de tarifare în telefonia mobilă, care permite utilizarea fără taxe suplimentare de roaming în spațiul Uniunii Europene, conform Digi24.

În acest sens, Comisia a propus, prin noul regulament, prelungirea normelor actuale, care urmează să expire în 2022, pentru încă zece ani.

”Noile reguli vor asigura și acces eficient la servicii de urgență, inclusiv prin îmbunătățirea prezentării unor mijloace alternative pentru persoanele cu dizabilități, precum și prin creșterea modalităților de înștiințare privind utilizarea serviciilor cu TVA în roaming”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Tarifele de roaming ale UE au fost eliminate la 15 iunie 2017. Circa 170 de milioane de cetățeni beneficiază de atunci de roaming gratuit când călătoresc în cadrul pieței unice.

”Sfârșitul taxelor de roaming este un prim exemplu despre modul în care UE menține conectați milioane de cetățeni, îmbunătățindu-le viețile”, a afirmat Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene pentru Adaptarea Europei la Era Digitală, citată de aceeași sursă.

La rândul său, Thierry Breton, comisarul UE pentru Piața Internă, a precizat că în paralel cu eliminarea taxelor se lucrează la susținerea investițiilor pentru infrastructura adecvată unei mai bune conectivități.

Ce trebuie să știi dacă mergi în Marea Britanie

Pe de altă parte, după Brexit, dacă te numeri printre cei care au primit un mesaj pe telefon legat de schimbarea tarifelor de roaming cu Regatul Unit, aceea este cea mai mică problemă pe care trebuie să o ai în vedere. Interacțiunile tale cu prietenii și familia din Marea Britanie au devenit mai scumpe. Mai importante sunt însă schimbările care vizează călătoriile în Regat.

Plata cu cardul, serviciile de roaming şi controalele vamale sunt câteva dintre aspectele la care cetăţenii români care vor efectua vizite în Regatul Unit trebuie să fie atenţi, atrage atenţia duminică Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.