Anunțul Banca Transilvania pentru toți românii care au acest card. Mare atenție la aceste condiții

Anunțul Banca Transilvania pentru toți românii care au acest card. Mare atenție la aceste condiții

Banca Transilvania are atât carduri de debit, cât și de credit. Cele din urmă te pot costa enorm, dacă nu ești atent la dobânzi și la câți bani trebuie să depui lunar.

Cardul de credit poate reprezenta o variantă extrem de atractivă în perioade mai dificile, în care ai nevoie de bani rapid pentru a te pune pe picioare sau pentru a face achizițiile dorite. Numai că această formă de creditare vine la pachet și cu niște capcane, de care trebuie să te ferești.

Cele mai bune soluții sunt cele care vin cu cele mai mici dobânzi, dar şi cea mai mare sumă pentru cheltuieli şi bineînţeles cea mai mare perioadă de graţie (perioadă în care poţi rambursa suma cheltuită fără să plăteşti nici o dobândă). Sunt principalele puncte de care trebuie să ții cont atunci când alegi de la care te împrumuți.

Banca Transilvania explică: cum folosești cardul de credit mai bine

Într-un articol pe site-ul băncii, Banca Transilvania explică ce-i cu un card de cumpărături și cum să-l folosești în avantajul tău. Fondul de pe el e calculat în funcție de salariul tău, iar banii cheltuiți îi returnezi. Și apar dobânzile, desigur.

Practic, banii disponibili pe un card de cumpărături sunt ca un avans pe care-l poți folosi când ai nevoie. De ce avans? Pentru că o dată folosiți, banii trebuie depuși înapoi pe card până în dată de 25 a lunii următoare celei în care i-ai folosit, cel puțin în cazul cardului de la Banca Transilvania. Adică ai o perioada de grație de până la 56 de zile în care nu ți se percepe niciun comision.

Totuși, chiar dacă e de credit, plățile pot fi urmărite cu ușurință, pe extrasul de cont, sau prin aplicația BT Pay, unde îți poți înrola cardul STAR. Vei putea vedea și care sunt sumele de plată, cât ai depus și cât ți-a mai rămas pentru a acoperi obligația de plată. În plus, poți vedea soldul și numărul punctelor acumulate.

De reținut că aceste carduri de cumpărături de la Banca Transilvania îți aduc automat puncte de loialitate STAR la fiecare cumpărătură integrală. În plus, sunt peste 12.000 de magazine, care-ți aduc până la 10% puncte din valoarea cumpărăturii.

1 punct STAR= 1 leu. Aceste puncte pot fi folosite mai apoi la aceste magazine, pentru alte cumpărături.

Totodată, acest card îți permite plata în până la 18 rate fără dobândă. Uneori cea mai bună decizie financiară este să îți eșalonezi cheltuielile. Dar în acest caz nu mai beneficiezi de puncte de loialitate. Lucrăm cu cele mai mari magazine în domeniul electro, bricolaj, turism etc., iar peste 12.000 dintre ele acceptă plata în rate fără dobânda.

În fine, când nu depui toți banii pe cardul de la Banca Transilvania, trebuie să depui suma minimă obligatorie, respectiv 10% din suma utilizată în luna precedent. În acest caz dobânda percepută este de 24%. Ține cont că o regulă crucială la acest tip de card e să nu întârzii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: