Anunț important pentru românii cu centrale termice de apartament: cum îți încălzești casa corect și eviți facturile umflate

Anunț important pentru românii cu centrale termice de apartament: cum îți încălzești casa corect și eviți facturile umflate

Dacă ai o centrală termică în casă, trebuie să știi asta înainte să vină iarna. Toți românii trebuie să aibă grijă, în primul rând, la ce setări au aceste centrale termice.

O modificare tehnică banală poate crește factura la gaze, mai ales că prețul gazelor a crescut în ultima perioadă.

Așadar, există o modificare tehnică care poate fi făcută din greșeală la centralele termice, iar acest lucru poate crește substențial factura la gaze.

Trucuri pentru centrale termice de apartament

Având în vedere că problemele la sistemul de termoficare sunt tot mai mari, din ce în ce mai mulți români iau decizia să își instaleze centrale termice în propriile locuințe. Însă acest lucru vine cu costuri suplimentare.

Astfel, orice centrală se poate strica din cauza unor setări greșite. De asemenea, acestea pot să consume mai mult gaz, dacă nu suntem atenți, deci implicit costuri mai mari de întreținere.

Ca să ai parte de o locuință încălzită pe toată perioada sezonului rece cu cele mai mici costuri, centrala termică trebuie setată într-un mod correct. În primul rând, cei mai mulți stabilesc o temperatură greșită și au costuri mai mari.

Centrala termică trebuie să fie setată la o temperatură de aproximativ 23 de grade pe timp de noapte. Pe timp de zi, este necesar să optezi pentru 20 de grade.

Pentru o funcționare cât mai bună și pentru a face economie la facturi, în momentele în care nu ești acasă, aparatul poate să fie setat la 17 grade.

Mai mult, căldura nu trebuie pornită în cazul în care aerisim sau avem ferestrele deschise, deoarece asta va suprasolicita centrala să mențină temperatura programată. Încearcă să nu setezi o temperatură prea mare nici pentru apa caldă, deoarece centrala va avea nevoie de mai mult gaz pentru a încălzi apa respectivă.

Specialiștii mai spun că trebuie să ne uităm și la izolația casei pe care vrem să o încălzim. Apartamentele izolate termic țin mai bine căldura și reduc costurile de încălzire pe timp de iarnă.

Citește și: