Aceste căști pe care le cumperi de la magazin pot ajuta enorm persoanele cu probleme de auz

Aceste căști pe care le cumperi de la magazin pot ajuta enorm persoanele cu probleme de auz

Aceste căști de la Samsung ar putea fi de un real folos pentru oamenii care au deficiențe de auz. Iată ce spune un studiu în urma căruia s-a ajuns la aceste concluzii.

Samsung a dezvăluit recent concluziile unui nou studiu publicat în Clinical and Experimental Otorhinolaryngology, publicaţie ştiinţifică dedicată cercetării urechii, nasului şi gâtului (ORL).

Studiul a indicat faptul că funcţia de sunet ambientală a Galaxy Buds Pro este eficientă în a-i ajuta pe cei cu pierderea auzului uşoară sau chiar moderată să audă mai bine sunetele din jurul lor. Cercetarea a fost realizată în parteneriat cu Samsung Medical Center, un spital din Coreea de Sud, care oferă servicii de sănătate şi care se ocupă şi cu studii de cercetare.

Samsung colaborează cu Samsung Medical Center de peste zece ani, concentrându-se pe impactul pe care îl pot avea dispozitivele mobile asupra auzului şi cercetării de noi modalităţi de optimizare a experienţelor sonore pentru utilizatori.

Studiul a evaluat eficacitatea unui aparat auditiv, a unui produs personal de amplificare a sunetului şi a Galaxy Buds Pro. Potrivit autorilor, niciun alt studiu nu a inclus căştile wireless în evaluarea performanţei clinice a dispozitivelor auditive încă.

Cum funcționează căștile de la Samsung pentru cei cu auz deficitar

Astfel, studiul este primul care demonstrează potenţialul beneficiul căştilor wireless pentru persoanele cu deficienţe de auz uşoare sau moderate şi are potenţialul de a îmbunătăţi viaţa a 1,5 miliarde de oameni la nivel global care trăiesc în prezent cu un anumit grad de pierdere a auzului. Galaxy Buds Pro, aparatul auditiv şi produsul personal de amplificare a sunetului au trecut prin trei teste cheie: evaluarea electroacustică, evaluarea amplificării sunetului şi o evaluare a performanţei clinice.

Caracteristicile electroacustice ale fiecărui dispozitiv au fost evaluate pentru a vedea dacă îndeplinesc criteriile cheie de performanţă pentru aparatele auditive: nivelul presiunii sonore, gama de frecvenţă, zgomotul de intrare echivalent şi distorsiunea armonică totală.

Rezultatele au arătat că Galaxy Buds Pro a îndeplinit fiecare dintre aceste patru criterii, indicând că acestea prezintă performanţe comparabile cu aparatele auditive. Apoi, a fost efectuată o evaluare a amplificării sunetului pentru a examina dacă dispozitivele amplifică în mod adecvat sunetul. Fiecare dispozitiv a fost testat la şapte frecvenţe diferite şi toate au arătat un nivel adecvat de amplificare.

Galaxy Buds Pro îi ajută pe cei care nu aud foarte bine

O evaluare a performanţei clinice a investigat modificările nivelurilor auditive ale indivizilor, cu sau fără dispozitive, şi capacitatea lor de a recunoaşte cuvinte şi propoziţii. Participanţii, cu o vârstă medie de 63 de ani, suferă de pierderea auzului uşoară până la moderată Galaxy Buds Pro a amplificat suficient sunetul la cele trei frecvenţe ale tonurilor de vorbire, 1.000Hz, 2.000Hz şi 6.000Hz.

În total, peste 57% dintre participanţi au raportat că Galaxy Buds Pro i-a putut ajutat să comunice într-un mediu liniştit. Atunci când purtau Galaxy Buds Pro, indivizii au reuşit să înţeleagă mai bine cuvintele rostite – rezultatele au arătat o îmbunătăţire semnificativă a performanţei pentru cele trei dispozitive comparativ cu cea din starea fără ajutor.

Acest lucru sugerează că, împreună cu aparatele auditive şi produsele personale de amplificare a sunetului, Galaxy Buds Pro ar putea oferi beneficii relevante persoanelor care suferă de pierderea auzului şi, în special, celor cu pierderi uşoare şi moderate a auzului.