10 apr. 2021 | 15:00

Acest artist reimaginează obiectele cotidiene ca modele spectaculoase de nave spațiale

ACTUALITATE
Acest artist reimaginează obiectele cotidiene ca modele spectaculoase de nave spațiale

În copilărie, mulți dintre noi ne-am jucat cu obiecte din casă și le-am integrat în aventurile noastre fanteziste. Poate că o telecomandă TV a devenit o rachetă sau un pantof era o barcă. Acest artist face din obiectele din casă nave spațiale. Iată cum.

Un artist care păstrează vie imaginația copilăriei este artistul digital din San Francisco, Eric Geusz, care transformă obiectele cotidiene în desene spectaculoase de nave spațiale.

„Am avut întotdeauna o imensă pasiune pentru desen și proiectare de lucruri, încă din copilărie”, spune Geusz.

Inginer de software pe timp de zi și artist digital pe timp de noapte, Geusz lucrează 24 de ore din 24 pentru a-și produce opera de artă impresionantă. De la o Potato Spaceship inspirată de forma unui decojitor de cartofi, până la o Tong Crane Ship inspirată de – ai ghicit – o pereche de clești de bucătărie, lucrările artistului nu sunt doar incredibil de pline de imaginație, ci și foarte detaliate.

Această influență a retrofuturismului se reflectă în fiecare dintre desenele navelor făcute de Geusz. Într-o altă piesă, artistul reimaginează o pereche de solnițe de sare și piper în formă de ouă, ca  niște păstăi spațiale pentru pisici.

Artistul digital Eric Geusz transformă obiectele cotidiene în modele spectaculoase de nave spațiale

În altă lucrare, Geusz transformă un zar cu opt fețe într-un „D20 Surface Recon Lander” în formă de poliedru. El chiar și-a imaginat o sticlă de sos de chili ca un vas epic intergalactic.

Într-o lucrare concepută pentru competiția ILM din 2016, Geusz a folosit un deschizător de conserve obișnuit ca inspirație pentru o navă spațială futuristă, completată cu motoare colosale și o navă de croazieră detașabilă.

Competiția – condusă de Industrial Light & Magic, Wacom și ArtStation – le-a oferit designerilor posibilitatea de a experimenta ca artiști conceptuali printr-o serie de provocări, inclusiv crearea de noi vehicule, personaje și bătălii epice pentru universul Star Wars.

Găsești mai multe lucrări de artă inspirate din spațiu ale lui Geusz pe site-ul său ArtStation sau poți să îl urmărești pe pagina lui de Instagram.