19 ian. 2021 | 17:57

5 trucuri pe care nu le știai pe WhatsApp: toți românii trebuie să afle urgent

CHESTII
5 trucuri pe care nu le știai pe WhatsApp: toți românii trebuie să afle urgent

Acum există o grămadă de servicii de mesagerie, dar WhatsApp, în ciuda ultimelor probleme, este extrem de utilizat. Aplicația deținută de Facebook are peste două miliarde de utilizatori în întreaga lume, ceea ce este destul de uluitor.

În plus, are o mulțime de funcții interesante de care probabil nu știai. Așadar, iată câteva funcții despre care s-ar putea să nu știi.

Trimite-ți locația live

WhatsApp îți permite să trimiți fotografii și videoclipuri către contacte, precum și să partajezi un contact sau un document, dar îți poți trimite și locația. Acest lucru este foarte util dacă te întâlnești cu un prieten undeva. Mai ales dacă optezi pentru “Distribuie locația live”, care-i permite contactului tău să-ți vadă locația live, în timp real, pe durata aleasă, astfel încât să te poată urmări. Duratele sunt stabilite la 15 minute, o oră sau opt ore.

Pentru a seta pe iOS, trebuie să mergi la Chat, apoi la un chat specific și atingi „+” în partea stângă a casetei de mesaj. Apoi mergi la locație – distribuie locația live> și selectezi intervalul de timp. Iar pe Android, mergi tot la Chat, alegi un anumit chat, apeși pe agrafa din partea dreaptă a casetei de mesaj și pe locație. Partajezi apoi locația live și selectezi intervalul de timp.

Poți vedea pe toată lumea cu care îți partajezi locația live deschizând setările, apoi făcând click pe cont, confidențialitate și locație live.

Caută în toate chat-urile de pe WhatsApp

S-ar putea ca cineva să-ți fi trimis adresa sau să-ți amintești că ai vorbit despre un anumit program sau film, dar nu ai chef să derulezi toate mesajele pentru a încerca să găsești ceea ce cauți. Pentru a-ți ușura munca, în partea de sus a tuturor chaturilor pe iOS există o bară de căutare. Pe Android, există o pictogramă de căutare.

Poți introduce orice în bara de căutare, de la un nume de oraș, dacă cauți o adresă, până la un anumit cuvânt și toate chat-urile cu acel cuvânt vor apărea mai jos ca mesaje specifice. Dacă dai click pe un rezultat anume, vei ajunge la acea parte a conversației de chat pe care ai avut-o.

Caută într-un anumit chat

Pe de altă parte, dacă vrei să cauți mai degrabă un chat specific, și nu în toate chat-urile tale, acest lucru este posibil de asemenea. Poate ai avut o conversație despre un anumit loc de întâlnire sau ți-a trimis cineva celălalt număr de contact sau adresa lui, de exemplu.

Pe iOS, mergi la chaturi, alegi un chat, apeși pe informațiile de contact din partea de sus și dai căutare chat. Tastezi apoi în bara de căutare care apare în partea de sus a chatului respectiv. Iar pe Android, la fel: chaturi – un chat specific. Deschizi meniul din dreapta sus, dai căutare și tastezi în bara de căutare care apare în partea de sus a chatului respectiv.

Efectuează un apel video sau vocal folosind WhatsApp

WhatsApp nu este doar pentru mesaje instantanee, ci îl poți folosi și pentru a efectua apeluri video și vocale. Apelurile WhatsApp folosesc conexiunea la internet.

Atât pe iOS, cât și pe Android funcționează la fel. Mergi la chaturi, alegi un chat și apeși pictograma de apel sau pictograma video din colțul din dreapta sus.

Găsește cu cine vorbești cel mai mult

Cine este cu adevărat persoana ta preferată? S-ar putea să nu fie cine crezi. Există o modalitate de a găsi persoanele cărora le trimiți cele mai multe mesaje și cât spațiu de stocare ocupă fiecare persoană, printre altele.

Atât pe iOS, cât și pe Android, trebuie să mergi la setări, apoi la utilizare date și stocare, dai click apoi pe utilizare stocare și selectezi un contact.