13 iul. 2020 | 18:08

Transformare incredibilă pentru o Dacia: acum face de râs chiar și un BMW

VIDEO AUTO

Românii apreciază Dacia pentru prețul mic. Dar la ce poți ajunge dacă începi să bagi bani într-o așa mașină? Și eventual îi schimbi motorul, îi ajustezi caroseria și-o pregătești cu adevărat de șosea?

Dacă iei o Dacia, o modifici și-i dai un cu totul alt scop, se mai pune că e Dacia? Poate aici cel mai bine ar fi să răspundă entuziaștii, cum e cazul celor care au făcut dintr-o mașină banală una deosebită. Ce vezi mai sus e un Logan din 2007 care își trăiește a doua viață drept o supermașină.

Dincolo de designul caroseriei – în linii mari – și marca vopsită în galben, tot ce era mai important a fost schimbat. Creația asta e din Algeria, acolo unde Renault vinde Logan sub numele Symbol. Acest model pe care nu l-ai vedea de la Dacia sau Renault are 300 cai-putere, frâne Brembo de la Renault Megane RS pe față și de la Clio RS pe spate, iar anvelopele sunt Michelin Pilot Sport 4.

Dacia Logan modificată local

Mai există o creație similară, deși nu la fel de puternică, din România. Ce vezi în clipul de mai jos e o Dacia Logan. Sau a fost. Acum e o mașină super tunată ale cărei modificări au costat peste 15.000 de euro. Vorbim de-o modificare radicală la interior și exterior.

La cel ca cea din Algeria, înainte de modificare, era o Dacia Logan banală, produsă în 2007. Era versiunea cu motor 1.,4 litri. Cel care a modificat-o a primit-o de la tatăl său în 2013 și mașina avea 38.000 de kilometri.

Proprietarul i-a schimbat aripile laterale cu unele mai mari, jantele într-unele mai mari (17 inci), iar suspensia a fost şi ea modificată. E astfel una dintre puţinele Dacia modificate, cu suspensie pneumatică cu gardă la sol reglabilă. Totodată, habitaclul a fost tapisat cu Alcantara şi suprafeţe din piele care combină nuanțele de negru şi roşu ca să urmeze nuanţa specială de roşu aplicată pe caroserie.