Toți cei care au card și cont bancar trebuie să știe. Rămâi fără bani, dacă nu faci asta

Toți cei care au card și cont bancar trebuie să știe. Rămâi fără bani, dacă nu faci asta

Se apropie Black Friday și ar fi de așteptat ca valoarea plăților online să bată anul acesta toate recordurile. Dacă deții, însă, un card bancar și un cont ar trebui să știi asta, ca să nu rămâi fără bani.

Internetul e o unealtă extrem de utilă și comodă atunci când vrei să plătești online. Ai totul dintr-un singur click și, important de precizat acum că se apropie și Black Friday, ai din ce alege. Site-urile sunt pline de articole și produse, unele cu reduceri substanțiale.

Numai că trebuie să știi să te și ferești de pericolele din online. Pentru că hackerii nu iau pauză.

Ai card bancar și cont? Iată ce trebuie să știi ca să nu rămâi fără bani

În contextul în care valoarea plăților online va fi extrem de mare de Black Friday, specialiștii de la CERT-RO au venit cu câteva sfaturi despre cum să te protejezi online.

Au creat un mic infografic ce te ajută să nu devii victima hackerilor și care te învață cum să te ții departe de site-uri bancare false și să nu accesezi linkuri dubioase pe care le primești pe mail.

Foarte important să știi și cum te protejezi dacă-ți folosești telefonul la tot felul de tranzacții: trojenii bancari sofisticați și aplicațiile bancare false pot fi un real pericol. Pentru a te proteja, instalează aplicații numai de pe Google Play. Acest lucru nu înseamnă neapărat că aplicația nu e rău intenționată, dar aplicații ca acestea sunt mult mai frecvente în magazinele de aplicații terțe unde sunt rareori eliminate odată descoperite, spre deosebire de Google Play.

De asemenea, înainte de a instala o aplicație de pe Google Play, verifică întotdeauna evaluările, conținutul recenziilor, numărul de instalări și permisiunile solicitate de aplicație, acordând atenție specifică permisiunilor SMS în aplicațiile care nu au motive să le solicite.

După instalare, trebuie să fii atent la cererile de permisiuni suplimentare și să fii foarte prudent înainte de a activa orice permisiuni intruzive, acordând atenție în special cererilor de a se suprapune peste alte aplicații și cererilor de drepturi de administrator de dispozitiv sau permisiunilor de accesibilitate.

Citește și: