Televizorul care îți ascultă comenzile și-ți umple camera cu lumină și culori

Iată-ne la un pas de Black Friday și într-o perioadă în care e posibil să cauți un televizor nou pentru sufrageria sau dormitorul tău. Ce zici de unul cu asistent digital dedicat, dar și lumini care-ți colorează peretele? Ei bine, am ceva în minte pentru tine.

Televizoarele inteligente există de câțiva ani și nici nu te mai costă o avere acum să ai unul. Philips pune la dispoziția oricărui doritor o selecție considerabilă de produse. Cel mai nou pe care l-am folosit e din seria 8500. Are 4K, Android TV și procesorul de imagine P5 Perfect Picture Engine. M-am bucurat de el cu o diagonală de 58 de inci, dar îl poți avea și mai mare – ceea ce-ți recomand, mai ales pentru așa rezoluție și pentru ce conținut bun e acum disponibil.

Îl găsești la toate prețurile și diagonalele disponibile aici.

Ce diferențiază televizoarele Philips de restul? Cea mai atrăgătoare caracteristică e cu siguranță Philips Ambilight. E tehnologia de proiecție care aruncă culorile pe care le vezi pe ecran direct pe peretele din spatele televizorului. Există și un cuvânt care descrie fenomenul: imersivitate. Ai un spectacol de lumină și culoare cum nu poți obține cu alte produse.

Mai trebuie menționat și că Philips 8500 beneficiază de opțiunea Micro Dimming Pro, care optimizează contrastul televizorului în funcție de condițiile de iluminat din cameră. Face asta în combinație cu un software special care analizează imaginea în mii de secțiuni diferite. Astfel, te bucuri de-o calitate ridicată a imaginii și ziua, și noaptea.

Televizorul smart de la Philips are un aspect subțire și modern și este potrivit oricărui spațiu de locuit. Poți vedea acum chiar și detaliile fine din fiecare scenă din serialul tău preferat, atât în scenele luminoase, cât și în cele mai întunecoase. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei HDR10+ și rezoluției Ultra HD. Aici intervine și ce ziceam cu diagonala: cât mai mare, cu atât mai bine.

Philips 8500 (2)

Philips 8500 (2)

Televizorul folosește Android TV ca sistem de operare și ai acces facil la conținut și control simplificat prin telecomanda care are în partea de sus comenzi rapide pentru Netflix, TV, Google Assistant și Ambilight. În partea de jos e structura clasică: volum, derulare, chiar și TV Guide ca să navighezi mai ușor prin canalele TV. Tot aici e și butonul Home, ca să ieși din orice aplicație.

De așteptat, te poți conecta la internet wireless, îți poți pune și contul de Google, ceea ce-ți oferă acces la magazinul cu aplicații și la YouTube cu tot istoricul tău de vizionare. Are, de asemenea, mai multe opțiuni de conectare, în funcție de ce nevoie ai. Poți da chiar și conținut wireless de pe telefon. Îl poți integra, de exemplu, în ecosistemul de smart home. Prin aplicația Google poți avea toate gadgeturile la îndemână.

Deși este un smart TV, n-ar trebui să te sperie asta. Este printre cele mai simple când vine vorba de instalare și configurare. Îți recomand, totodată, să utilizezi și Assistant pentru diverse căutări. E ceva mai util decât alți asistenți digitali, cel puțin pentru România.

Philips 8500 (4)

Philips 8500 (1)

Funcțiile inteligente de pe televizor sunt foarte ușor de accesat. Telecomanda este de mare ajutor în cazul în care vrei să navighezi pe web sau să cauți diverse lucruri. Există o mulțime de aplicații preinstalate și mii de alte produse în Play Store.

Mai menționez și că luminile pentru Ambilight se adaptează rapid la orice este pe ecran și proiectează culorile corespunzătoare pe fundal. Poate răspunde la sunet, la video sau poți afișa tu ce culori vrei – chiar și steagul României, dacă ții neapărat.

Per total, Philips 8500 bifează excelent la câteva capitole cheie: calitatea imaginii (pentru un panou LCD), sunet, funcționalități smart și Ambilight. Totodată, e încă impresionant cum peretele e umplut de culoare și experiența de vizionare e imersivă. Contrastul, în special pe conținut de calitate, este excelent, și luminozitatea cel mult onorabilă, deși nu este o modificare sesizabilă față de seriile precedente.

Ai în ansamblu un pachet onest: 4K, smart TV, sunet foarte bun, o telecomandă mai utilă decât ce oferă alți producători, simplificată ca să găsești ușor ce-ai nevoie, și un design al produsului minimalist, fără artificii inutile. Pentru serile lungi de toamnă și iarnă, în care faci streaming ore în șir, dar și pentru sesiunile prelungite de gaming e o alegere bună.