29 sept. 2020 | 17:45

Mulți șoferi își vor pune mâinile în cap: dezastru total pentru cei cu mașini pe benzină și motorină

AUTO
Mulți șoferi își vor pune mâinile în cap: dezastru total pentru cei cu mașini pe benzină și motorină

Mulți șoferi sunt vizați de diverse măsuri pregătite de Guverne, iar primii vizați sunt cei care conduc mașini pe benzină și motorină. Vremurile se schimbă și aceste modele cu motoare clasice au fost luate în vizor.

Lucrurile se schimbă inclusiv la nivel european, iar Guvernele caută soluții pentru a reduce poluarea. Primii vizați sunt șoferii care conduc mașini pe benzină și motorină. Oficialii de la Bruxelles le-au pus gând rău și vin cu un plan extrem de ambițios, care are rolul de a reduce poluarea. Se urmărește reducerea masivă a emisiilor din atmosferă și-s vizate mai multe industrii, inclusiv cea auto. Astfel, producătorii auto trebuie să se conformeze.

Ei vor trebui să accepte standarde mai dure privind poluarea, cu noi reguli care ar putea interzice total mașinile pe benzină și motorină. Evident că alternativa e una electrică sau hibrid.

Mașinile pe benzină și motorină, pe cale de dispariție?

Ei bine, poate ai observat deja că producătorii au început să-și diversifice oferta. Apar tot mai multe modele electrice și hibrid, preferate în dauna celor pe benzină și motorină. Nu înseamnă, însă, că dacă deții mașină pe benzină și motorină n-o să mai poți circula acum. Dar se va întâmpla probabil să primești interdicție în următorii 10-15 ani.

Oficialii de la Bruxelles vor ca energisa să devină din ce în ce mai curată, cu un necesar de 350 de miliarde de euro pe an în investiții destinate producției și infrastructurii UE. Și pentru a ajuta la tăierea gazelor cu efect de seră în agricultură, europenii vor fi încurajați să mănânce mai puțină carne.

Dacă va fi aprobată, noua țintă de emisii, mai mici cu 55% față de nivelurile din 1990, va obliga clădirile să fie mai eficiente din punct de vedere energetic, potrivit unui proiect al Comisiei Europene. Costul poluării în cazul companiilor, deja aproape de niveluri record, ar trebui să se mărească, pe măsură ce piața emisiilor de carbon a UE se întărește.

Și nu doar de la UE vin astfel de măsuri care vizează inclusiv industria auto. Britanicii ar vrea să interzică mașinile cu motoare clasice pe benzină și motorină, considerate una dintre sursele de poluare din marile orașe.  Există un proiect aflat în dezbatere publică ce prevede interzicea vânzării acestor mașini începând din 2030. Și, culmea, 60% dintre britanicii chestionați cred că e o idee bună.

Ideea aparțile Asociației Vehiculelor Electrice din Anglia, care, evident, susține cauza producătorilor care mizează pe electrice. Aceasta propune ca vânzările de mașini diesel și pe benzină să fie interzise în 2030, cu 5 ani mai devreme decât prevăd planurile Guvernului britanic.

Marea Britanie a fost unul dintre primele state europene care au anunțat în 2017 că intenționează să interzică vânzarea de mașini diesel și pe benzină ca măsură pentru reducerea poluării.