27 ian. 2020 | 17:12

Cel mai bun motiv pentru care o să vrei noul telefon pliabil de la Samsung

ACTUALITATE
Cel mai bun motiv pentru care o să vrei noul telefon pliabil de la Samsung

Pe 11 februarie, Samsung va prezenta atât seria S20, cât și un telefon pliabil nou. Și nu-i ca precedentul.

Încă din octombrie 2019 Samsung a prezentat cele două abordări pentru telefoane pliabile. Iar Galaxy Fold a fost prezentat odată cu seria Galaxy S10. Acum, în 2020, Samsung alege să facă un telefon care îți aduce aminte de cele cu clapetă.

Samsung Galaxy Z Flip – nume care s-ar putea să nu rămână – are un singur ecran care se pliază pe orizontală. Ca specificații, ar avea două camere de 12 megapixeli – wide și ultrawide, ca Galaxy S10e -, încărcare rapidă la 15 wați și ecran Dynamic AMOLED de peste 6 inci.

Pe față, noul Samsung pliabil ar avea un ecran de doar 1 inci pe care să verifici notificările și, eventual, să faci un selfie. Telefonul va avea Android 10 cu interfața One UI 2.0 și motivul pentru care ai fi interesat de unul e că, dacă închizi telefonul în timpul unui apel, închide și apelul. Fix. Ca. La. Un. Telefon. Cu. Clapetă. Ceea ce, pentru nostalgie, sună excelent.

Ce preț ar avea Samsung Galaxy Z Flip?

Spre deosebire de seria Samsung S20, despre telefonul pliabil nu se știu atât de multe detalii, fie ele și neoficiale. Totuși, prețul e estimat la circa 1.500 de euro. Acest model vine în completarea gamei de telefoane pliabile, acolo unde Fold a arătat ce crede Samsung despre această piață, iar Flip doar diversifică gama.

În ceea ce privește funcționalitatea, balamaua de pe noul telefon ar putea fi blocată și la un unghi de 90 grade. Astfel, poți pune telefonul pe masă ca un nanolaptop. Eventual, partea de jos a telefonului să fie folosită pe post de tastatură, iar cea de sus pentru o aplicație. Conceptul a fost prezentat deja de Samsung în urmă cu câteva luni. Ar putea fi de ajutor și în cazul unui apel video.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele