Samsung S20 filmează 8K, dar asta s-ar putea să fie o veste foarte proastă

Samsung S20 filmează 8K, dar asta s-ar putea să fie o veste foarte proastă
Sursa foto: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Samsung S20 e prima serie de la companie capabilă să filmeze 8K. Totodată, ai nevoie de așa ceva? Poate da, poate nu, contează mai mult că se poate așa ceva. Dar trebuie să fii atent la un detaliu crucial.

Fiecare dintre cele trei telefoane Samsung S20 e foarte bun. Fiecare cameră e mai bună decât ce-ai avut pe generația precedentă. Iar S20 Ultra e telefonul care captează toată atenția cu o cameră de 108 megapixeli. Toate însă filmează 8K și vestea mai proastă e că, evident, fiecare video ocupă foarte mult spațiu.

De ce 128 GB nu e suficient pentru un Samsung S20

Telefoanele din seria Samsung S20 au standard 128 GB. Poți alege și versiuni cu mai mult spațiu de stocare, poți adăuga un card microSD și ar trebui să iei în calcul așa ceva, dacă vrei video 8K. Rezoluția ajunge la circa 33 de megapixeli și spațiul ocupat e, per minut de video, aproape 600 MB.

Spre comparație, videourile 4K pe telefon ocupă, în medie, cam 350 MB per minut.

Un detaliu secundar al filmării 8K pe Samsung S20 e că fiecare clip nu poate fi mai lung de cinci minute.

Sigur, ar putea să nu te incomodeze treaba asta, dacă nu filmezi 8K. Chiar dacă rezoluția va fi mai mare, limitările fizice rămân. Spre deosebire de senzorul dintr-o cameră video dedicată, cel din telefoanele Samsung S20 tot e mic. De la detalii până la contrast, nu vei face chiar video de Hollywood.

Miza Samsung pe 8K e și ca să ai ce conținut să vezi pe televizorul tau 8K până când vei avea filme și seriale la așa rezoluție. Totuși, dat fiind parcursul 4K de până acum, nu se va întâmpla prea repede.

Samsung S20 – fiecare versiune 4G

Samsung S20 – fiecare versiune 5G

Citește și:
Sursa: The Verge